Polislerden Yurt Baskını!

Eskişehir'de bir yurda sınav haftası baskın yapan polisler her yeri didik didik arayarak çok sayıda öğrenci notlarına el koydu.

 Eskişehir'de bir yurda sınav haftası baskın yapan polisler her yeri didik didik arayarak çok sayıda öğrenci notlarına el koydu.

Hukuksuz polis baskınları zirveye ulaştı. Dün iki farklı şehirde, Türkiye'yi utandıran fotoğraflar ortaya çıktı. Başörtülü hayırsever kadınlara kelepçe takılırken sınav haftasındaki üniversite öğrencilerinin ders notlarına suç delili diye el konuldu. Kur'an-ı Kerim sayfaları didik didik arandı. Baskınlara sosyal medyadan tepki yağdı.

Eskişehir merkezli 6 ilde işadamı, esnaf, öğretmen ve devlet memurlarının da aralarında bulunduğu 21 kişi ‘silahlı terör örgütü' suçlamasıyla dün gözaltına alındı. Baskınlarda Kur'an-ı Kerim sayfalarında tek tek delil arandığı, sınav haftasındaki üniversite öğrencilerinin vize ders notlarına el konulduğu ortaya çıktı. Eskişehir cumhuriyet başsavcı vekili tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, baskına sabah 05.30 sularında geldi.

Eskişehir il merkezli olmak üzere İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa ve Tokat'taki gözaltılara ilişkin Eskişehir Başsavcılığı, bir açıklama yaptı. Başsavcılık gözaltına alınan dershane ve yurt yöneticileri, esnaf, işadamı ve öğretmenleri ‘silahlı terör örgütü kurmakla' suçladı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ise dosyanın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ortak yürütüldüğünü açıkladı.

Arama yapılan yerler arasındaki özel yurda polis, 7 araçla geldi. 8,5 saat süren aramalarda vize haftasında olan öğrencilerin çalışma notlarına el konuldu, yurtta bulunan Kur'an-ı Kerim sayfaları didik didik edildi. Aramanın yapıldığı özel öğrenci yurdunun avukatı İlyas Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada yurtta herhangi bir suç bulgusuna rastlanılmadığını belirtti.

ÖĞRENCİ YATAKLARINI BİLE ARADILAR

Suç unsuru taşımayan öğrencilerin vize çalışma notlarına el konulmasına tepki gösteren avukat İlyas Özkan, özetle şunları söyledi: “Bütün öğrencilerin yataklarına, dolaplarına kadar arama yapıldı. Bazı öğrencilerin yastık altında küçük notları vardı. Suç unsuru olmayan notları bile delil diye topladılar. Dergi ve gazetelerin fotoğrafını çekip suç unsuru muamelesi yaptılar. Türkiye'de sıkıntılı olan yerler değil böylesine dört dörtlük kurumlarda maalesef arama yapılıyor. Üzülüyoruz tabii, bir öğrencinin yastığı altında ne aranır? ‘Uyuşturucu mu var? Terörle ilgili bir silah, bir ihbar mı var?' Yok. Sadece Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi hakiminin arama kararını gösteriyor. Arama kararının da tamamını bize göstermediler, gizlilik kararı varmış. Onlara dedim ‘Terör örgütü kapsamında mı bu aramalar yapılıyor, bir veriniz var mı? Herhangi bir ön deliliniz var mı? Buraya sizi getirecek bir sebep var mı?' Yok.”

11 Kas 2015 - 15:52 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler