Özel Okullarla İlgili Flaş Gelişme: MEB Onayladı

Özel okullarla ilgili flaş bir açıklama yapıldı. Türkiye Özel Okullar Derneği yaptığı açıklamada, özel okulların, yapılacak sınav ile ilgili başvurusunun alındığı belirtildi. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrasıTemel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı sistmei kaldırıldı. Yeni sistem ise geçtiğimiz gün Bakan İsmet Yılmaz'dan geldi.

Alınan son dakika bilgisine göre ise liselere girişte sistem kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) düzenleyeceği merkezi sınavla öğrenci almak isteyen özel okulların talebinin kabul edildiği belirtildi.

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığında yapılan görüşme sonucunda isteyen özel okullara MEB’in yapacağı sınavın sonuçları kullanılarak yerleştirme yapılması önerisi sunuldu ve MEB sunulan bu öneriyi onayladı. Kayıt takvimi geçen yılki gibi devam edecek. Kayıt süreci ve yerleştirme ile ilgili detaylar daha sonra yeni sistemle ilgili MEB’in yapacağı açıklamayla netleşecek.

Derneğin açıklaması şöyle: “Sınavla öğrenci almak isteyen özel okullarla yapılan toplantıda, ortak bir görüşle bu yıl için Bakanlığın yapacağı sınavın sonuçlarına göre değerlendirme ve yerleştirme yapılacağı daha önce belirtilmişti. Bakanlıkla, onay alma ve teknik detaylar konusunda yapılan görüşme sonucu, sınavla öğrenci almak isteyen özel okullarımıza, Bakanlığın yapacağı sınavın sonuçları kullanılarak yerleştirme yapılacağı netleştirildi. Özel okullara öğrenci alımı ile ilgili kayıt takvimi geçen yıl olduğu gibi yapılacak. Kayıt süreci ve yerleştirmeye dair esaslar, Bakanlığın sınav sistemi ile ilgili açıklayacağı bilgiler çerçevesinde ayrıca kamuoyu ile paylaşılacak.”

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

14 Kas 2017 - 19:31 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler