Özel okulların fiyat oyunlarına MEB dur dedi!

Özel okulların fiyat oyunlarına MEB dur dedi! haberinin detayları...

 Özel okulların fiyat oyunlarına MEB dur dedi!

Yeni eğitim-öğretim dönemi için kayıtlar başladı. Yıllık ücretlerini bu ay açıklayan özel okullar, geçen yılki fiyatın üzerine en fazla yüzde 13.36 zam yapabilecek.

EN FAZLA YÜZDE 5 ARTIŞ
Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre; özel okullar ara sınıflar için yıllık ücretlerini (Y.İ, ÜFE+TÜFE)/2 oranına, en fazla yüzde 5 oranında artış yaparak belirleyebilecek. Özel okullar fiyatlarını, Ocak ile Mayıs ayı arasında açıklamak zorunda.
ENFLASYON ORANI ETKİLEYECEK
Okullar, fiyatlarını açıkladıkları aydan önceki 12 aylık enflasyona göre belirleyebilecek. Bu durumda maksimum zam oranı, fiyatın açıklandığı aya göre değişebilecek. Örneğin; bir özel okul fiyatını bu ay açıklarsa; Nisan 2014 ile Mart 2015 arasındaki 12 aylık enflasyona göre yapılan hesaplamayla en fazla yüzde 13.36 zam yapabilir. Mayıs'ta yıllık fiyatını duyuracak özel okulun ücreti de Nisan'da açıklanacak 12 aylık enflasyon rakamına göre belirlenecek.
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, yeni sistem ile yüksek zamların önüne geçtiklerini söyleyerek, "Yönetmelik ile okulların yapacağı en yüksek zamma sınırlama getirdik. Okullar formülümüze göre zamlarını belirleyip, MEBBİS'e girecekler" dedi.
Özel okula ilk kez kaydolan çocukların okul fiyatlarında belki bir istismar olabileceğini belirten Yelkenci, "Yüksek ücret alınmışsa bu kontroller ile hemen ortaya çıkabilir" diye konuştu. Yelkenci, bir sonraki eğitim yılında zamların sistemde otomatik hesaplanacağını kaydetti.

Ensonhaber.com

14 Nis 2015 - 22:47 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler