ÖSYM'den Kaymakamlık Sınavı Sonuçları Duyurusu Geldi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi sitesinden 9 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavına (2017-Kaymakamlık) ait sonuçlara dair beklenen duyuru geldi.

ÖSYM'den Kaymakamlık Sınavı Sonuçları Duyurusu Geldi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi sitesinden 9 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavına (2017-Kaymakamlık) ait sonuçlara dair beklenen duyuru geldi. Sonuçların sınav itirazlarının değerlendirilmesi nedeniyle geç açıklandığı öğrenilirken, GY ve GK içerisinde yer alan bir sorunun iptal edildiği belirtildi. ÖSYM'den yapılan resmi duyuruda şu ifadelere yer verildi ; 

"9 Eylül 2017 tarihinde uygulanan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavına (2017-Kaymakamlık) ait itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiştir. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testinin  9.sorusu hatalı olarak değerlendirilmiş ve iptal edilmiştir. Bu sorunun 2.5 puanlık değeri, aynı testte bulunan geçerli soruların puan değerlerine eklenerek puanlar yeniden hesaplanmış ve değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.   

Sınav sonuçları, 20 Ekim 2017 günü saat 14:50’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur."

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

20 Eki 2017 - 15:24 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler