Onlarca Mezunu Var... Atanan Kişi Sayısı "1"

Geçmişten gelen yanlış politikaların bir diğer kurbanı da Elektronik Haberleşme Teknikerleri… Kadro azlığından yakınıyorlar, son alımlarda onca mezun arasından sadece bir kişi alındığından dolayı hem mutsuz hem de umutsuzlar… 3297 Elektronik Haberleşme.

 

Geçmişten gelen yanlış politikaların bir diğer kurbanı da Elektronik Haberleşme Teknikerleri… Kadro azlığından yakınıyorlar, son alımlarda onca mezun arasından sadece bir kişi alındığından dolayı hem mutsuz hem de umutsuzlar…

3297

Elektronik Haberleşme...

 

Geçmişten gelen yanlış politikaların bir diğer kurbanı da Elektronik Haberleşme Teknikerleri… Kadro azlığından yakınıyorlar, son alımlarda onca mezun arasından sadece bir kişi alındığından dolayı hem mutsuz hem de umutsuzlar…

3297

Elektronik Haberleşme, Telekomünikasyon, Haberleşme, Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

6155 6327 1180 1181 9067

 

3297 alımlarının çağın ihtiyaçlarına göre, yani haberleşme olayının muazzam boyutlarda olduğu bir dönemde yaşadığımızdan dolayı artırılmasını istiyorlar. 3001 koduna mahkum bırakılmış adaylarında mağduriyetleri göz ardı edilmeden 3297 kodlu Elektronik Haberleşme mezunu arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesi en büyük temennilerimizden biri. Alım sayısı bir olunca, ortada dramdan başka bir şey olmuyor… Bize gönderdikleri haber metni ise aynen şöyle:

 

 

Elektronik Haberleşme Teknikerleri olarak merkezi KPSS yerleştirmelerinde 3297 kodlu (Elektronik Haberleşme, Haberleşme; Telekominikasyon, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Haberleşme teknolojisi) “Elektronik Haberleşme Teknikeri” ünvanında atanmak için çaba sarfeden bu bölümün mağdur mezunlarıyız.



Bizler “Elektronik Teknikeri” ile aynı derslerden geçtiğimiz gibi bu bölüme ek olarak “Haberleşme” alanından eğitimde aldık. Yani bir Elektronik Teknikerinin yapabildiği her şeyi Elektronik Haberleşme Teknikeride yapabilmektedir. Her türlü santral sistemlerinin kullanımı, bakım ve onarımı, bilgisayar ve bilgisayar ağlarının bakım ve onarımları, elektronik cihazların kullanım ve bakım- onarımlarını yapabilecek donanıma sahibiz.



Bilgi, iletişim ve teknoloji çağında artan haberleşme ve iletişim ihtiyaçları göz önüne alındığında, kamusal alanda da ihtiyaçların aynı oranda arttığı görülmektedir. Fakat kurumlar bu bölüme gereken ilgi ve önemi göstermemektedir.



Elektronik Haberleşme Teknikerliği eğitimini almış bizlerin en doğal hakkı olan “Santral Memurluğu” kadrosuna “3001-Herhangi bir önlisans bölümünden mezun olmak.” şartı ile bu alanla alakası olmayan kişiler atanabilmektedir.



Binlerce mezunu olmasına rağmen, 5 farklı bölümün birleşmesiyle tek bir koddan (3297) tercih yapılan bir unvan için, şu ana kadar alınmış personel sayısı oldukça komik rakamlardır. 2012/2 atamalarında sadece 3297 kodunun tercih edebileceği kadro sayısı 1’dir.



Bu bölümü okuyupta Kamu Personeli Seçme Sınavından hatırı sayılır puanlar almış bölüm mezunları açılmayan kadrolar yüzünden mecbur kalarak 3001 kodundan tercih yapmak zorunda kalmaktadır. Siz yetkililerden isteğimiz, bu bölüm mezunlarının mağduriyetine artık bir son vermenizdir.



Tüm kurumların kullandıkları telefon ve internet haberleşmesi önemi ve boyutu göz önüne alındığında bu bölüm mezunlarının mağduriyetlerinin giderilmesi aslında oldukça kolay olacaktır. Merkezi atama döneminde kamu kurum ve kuruluşlarından personel talebi toplanırken bu bölüme dikkat çekmeniz ve bu bölüm hakkında kamu kurum ve kuruluşlarını bilgilendirmeniz bir nebze olsun mağduriyetimizi giderecektir .

 

Umarım sorunlarınız gerekli politikalar ile çözüme kavuşturulur…

KPSS CAFE Haber Editörü: Sinan YILMAZ

 

NOT: Kpsscafe.com tarafından hazırlanan bu haber Aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır…  www.kpsscafe.com.tr

 

02 Oca 2013 - 16:30 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler