Öğretmenlere kadro umudu doğdu

Toplam 23 bin sınıf öğretmeni farklı alanı tercih etti.

 

Toplam 23 bin sınıf öğretmeni farklı alanı tercih etti. Ancak bu sefer de sınıf öğretmeni açığı doğdu. Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer'e göre sınıf öğretmeni açığı 7 binin üzerinde. Özer, şubat ayında yeni atama yapılmasını istedi.

 

Bu...

 

Toplam 23 bin sınıf öğretmeni farklı alanı tercih etti. Ancak bu sefer de sınıf öğretmeni açığı doğdu. Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer'e göre sınıf öğretmeni açığı 7 binin üzerinde. Özer, şubat ayında yeni atama yapılmasını istedi.

 

Bu yıl uygulamaya başlanan 4+4+4 sistemi nedeniyle norm fazlası olan sınıf öğretmenlerine yan alana geçme hakkı tanındı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 4+4+4 eğitim sisteminin doğurduğu sınıf öğretmeni fazlalığını alan değişikliğiyle eritme yoluna gitti. Bu doğrultuda 23 bin sınıf öğretmen alan değiştirdi. Yan dalı olan öğretmenler ilgili branşlara, olmayanlar ise zihinsel engelliler öğretmeni ya da teknoloji ve tasarım öğretmenliğine yönlendirildi. Norm fazlası öğretmen sorunu bu şekilde giderilmiş oldu. Ancak sorun tam anlamıyla çözülemedi. Alan değiştiren öğretmen sayısı fazlalığı yeni bir sınıf öğretmeni açığı doğurdu.

 

SAYI 7 BİNİN ÜZERİNDE

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer'e göre sayı 7 binin üzerinde. 23 bin öğretmenin alan değiştirmesiyle norm fazlası sınıf öğretmeni sorunun kalmadığını ifade eden Özer, "Ancak özellikle il merkezlerinde belli bir sınıf öğretmeni açığı doğdu. Ankara'nın Mamak ilçesinde bile açık var. 7 binin üzerinde sınıf öğretmeni açığı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

 

Özer bu açığın kapatılması gerektiğine işaret ederek şunları söyledi: "Bunu ya ücretli öğretmenlerle ya da yeni öğretmen ataması yaparak çözebiliriz. Bizce ücretliyle doldurup işi şansa bırakmaktansa arkadaşları kadrolu olarak atayıp sınıfları da rahatlatmak daha doğru olur. Çünkü ücretli öğretmenler ikinci dönemde KPSS'ye çalışacağız deyip okuldan ayrılıyorlar. Bu sefer öğrenciler, okul, veliler yani herkes zarar görüyor. Bu nedenle açığın kapatılması için şubat ayında öğretmen atamasının yapılması gerekir. Nitekim bu noktada Sayın Başbakan'ın 120 bin öğretmen ihtiyacımız var açıklaması yapmıştı. Diğer branşlar da göz önünde bulundurularak bir öğretmen alımının yapılması doğru olur."

 

MALİYE 22 BİN KADRO VERDİ

 

Maliye Bakanlığı, MEB'e 22 bin kişilik kadro devrettiğini hatırlatan Özer, "Ayrıca 2013 yılında verilecek olan bütçenin bir kısmını yeni kadrolar için Şubat ayında kullanabilir. Bu şekilde hem öğretmen arkadaşların sorunu çözülmüş olur hem Bakanlık ihtiyacı giderilir. Aksi halde bu iş ücretli öğretmenle yapılır ki bunu önermiyoruz. Şu an 30 bine yakın ücretli öğretmen var ve sorunu çözmüyor, istenilen verim alınamıyor" ifadelerini kullandı.

 

BAKAN 'ATAMA YOK' DEMİŞTİ

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2013 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Şubat ayında öğretmen ataması yapılmayacağını açıklamıştı. Bakan'ın bu açıklamasına da değinen Özer, "Daha önce Şubat'ta atama yapmayacağız deyip sonradan yapıldığı dönemler oldu. O nedenle bu yıl da atama yapılacağını düşünüyoruz. Böylece atanamayan öğretmenlere yeni bir umut doğmuş oldu" diye konuştu.

 

NESRULLAH SONAY - BUGÜN GAZETESİ

12 Kas 2012 - 12:25 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler