O Mezunlara Sınavsız Lisans Tamamlama Müjdesi Geldi

Son dakika açıklaması: Diyanet Sen tarafından yapılan son dakika açıklamasında İlahiyat önlisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama yolu açıldığı belirtildi.

Beklenen son dakika açıklaması geldi.

Diyanet-Sen'den bir son dakika açıklaması geldi. Sendika resmi sayfası üzerinden yapılan son dakika açıklamasında, İlahiyat Önlisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı verildiği belirtildi. Sendika yaptığı açıklamada, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ilahiyat önlisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınması teklifi TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildiği duyuruldu.

Kurumda çalışan yaklaşık 56 Bin önlisans mezunu adayı ilgilendiren ve merakla beklenen sınavsız lisans tamamlama konusunda müjdeli haber TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndan geldi. Konuyla ilgili kanun teklifi komisyondan geçti ve öönlisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama yolu açıldı.

DİYANET SEN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar TBMM'den geçen bu düzenleme ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Diyanet-Sen olarak önlisans mezunu kurum çalışanlarının sınavsız lisans tamamlamalarının çok önemli olduğuna inandıklarını belirten Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

“Bunun için akademisyenlerle görüştük. Gerekli raporları hazırlattık. Bu raporu YÖK’e, ilgili bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve YÖK konuya olumlu baktı. Ve bu gün kurum çalışanlarının neredeyse yarısına tekabül eden 56 bin civarındaki kurum çalışanlarımıza sendika farkı gözetmeksizin sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınmış oldu. Bu hakkın elde edilmesinde emeği geçen desteklerini bizden esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’a, YÖK Başkanı Sayın Yekta Saraç’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'a, MEB Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin'e, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Sayın Bülent Çiftçi'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kurum çalışanlarımıza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum”

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

25 Nis 2018 - 22:24 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Rrrr - Yazık günah haramdır onca bölüm öğrencileri sabah akşam demeden sınavlara hazirlansin bi başka bölüme ayrıcalık yapılsın yatacak yeriniz yok o bir tarafta yazık gunahtir etmeyin eylemeyin rabbim sen hakedenlerin yanında ol yarabbim haksıza dersini sen göster Allahım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:24
07

kadir - İlahiyatçılara tanınan ayrıcalıklar kadar diğer bölümlere de ayrıcalık tanısalar keşke..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:24
06

Makyaj - Adalet ilahiyat oldugu ıcın mı calısıyo. Bız ne yapacagiz. Hakkım haram olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:24
05

yılmaz - yazıklar olsun kul hakkı değilde bu ne sadece diyanet çalışanlarına olması nerede adalet nerede haktaniyet diyanette çalışmıyorum diye beni bu haktan mahrum ediliyorum hakkım haram olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:24
04

Millet - Bu millet gereken cevabı size gösterecektir diyeceğim ama değişen bile olmayacak haram olsun emeğimiz hakkımız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:24
03

beyhamerc - İlahiyat ön lisans mezunuyum ben de dgs 'yle ugrasıyım burda çok güzel devam ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:24
02

maysa - memur öğretmenler öğretmen olmak istiyor sırada inşAllah onlar vardır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:24
01

Ne yapacan - Birileri sürekli kul hakkından bahsediyo bizim camide o hangi kurum personeli acabaaaaaa..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 22:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler