Necmettin Erbakan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Yönetmeliği Değişti

Necmettin Erbakan Üniversitesi Lisans ve Önlisans eğitim Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair Yönetmelik bugün ki Resmi Gazetede yayımlandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Lisans ve Önlisans eğitim Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair Yönetmelik bugün ki Resmi Gazetede yayımlandı.  

Resmi Gazetenin Yönetmelikler bölümünde " Necmettin Erbakan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik " başlığı ile yayımlanan Yönetmeliğin detayları şöyle;

MADDE 1 -

7/4/2014 tarihli ve 28965 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Necmettin Erbakan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“e) Ortak zorunlu ders: 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinde belirtilen Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, İş sağlığı ve güvenliği ve yabancı dil derslerini,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5 – (1) Eğitim-öğretim dönemleri güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Bir yarıyıl on dört haftadan az olamaz. Ara sınav tarihleri eğitim-öğretimden sayılmaz. Eğitim-öğretim yarıyıl esasına göre düzenlenir. İlgili kurulların kararı ve Senatonun onayı ile dersler yıllık olarak da düzenlenebilir. Üniversitenin bir sonraki eğitim-öğretim yılına ait akademik takvimi, en geç mayıs ayı içinde Senatoca belirlenir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ç) Lisans programına kayıt hakkı kazanan kişi için aynı düzeyde başka bir örgün programda kayıtlı olmamak.

d) Ön lisans programına kayıt hakkı kazanan kişi için aynı düzeyde başka bir örgün programda kayıtlı olmamak.”

Yönetmeliğin Tamamı İçin Tıklayınız. 

Kpsscafe.com.tr / ANKARA

10 Tem 2016 - 09:20 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler