MSÜ Lise Mezunu Kadın-Erkek Subay-Astsubay Alımı Mülakat ve Tercih Süreci

Milli Savunma Üniversitesi yazılı sınavı sona erdi Peki MSÜ sınavı sonrası süreç nasıl işleyecek? Mülakatlar ne zaman yapılacak? Subay astsubay alımı için tercihler ne zaman alınacak? Puan hesaplaması nasıl yapılır?

MSÜ Lise Mezunu Kadın-Erkek Subay-Astsubay Alımı Mülakat ve Tercih Süreci
MSÜ Lise Mezunu Kadın-Erkek Subay-Astsubay Alımı Mülakat ve Tercih Süreci
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Milli Savunma Üniversitesi yazılı sınavı geride kaldı. Sınavın sona ermesinin ardından subay ve astsubay adayları bundan sonraki sürecin nasıl devam edeceğini araştırmaya başladı.

MSÜ sınavı bugün saat 10.15'te başladı ve saatler 12.30'u gösterdiğinde sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından adaylar sınav sorularını ve sınavın ardından sürecin nasıl devam edeceğini araştırmaya başladı. Peki MSÜ sınavının ardından süreç nasıl işleyecek? Mülakatlar ne zaman yapılacak? Mülakatlar nasıl olacak? Seçim aşamaları hangi tarihlerde olacak? Biz de Kpsscafe.com.tr olarak MSÜ sınav sürecini subay ve astsubay adayları için derledik.

SINAV SONUCU AÇIKLANACAK

Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı sonucu önümüzdeki ay açıklanacak. 12 Nisan günü açıklanacak sınav sonucunun açıklanmasının ardından 

İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI

Sınavın ardından adaylar öncelik sırasında göre okul tercihlerini yapacak (Harp Okulları ve Astsubay MYO'lar). Tercihler 24 Nisan 2018 - 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacak.

SEÇİM AŞAMALARI TAKVİMİ

MSÜ BOY KİLO VE FİZİKİ YETERLİLİK MÜLAKATI DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

HANGİ OKULLAR TERCİH EDİLECEK?

ADaylar Harp Okulları için; Kara Harp Okulu (KHO), - Deniz Harp Okulu (DHO), - Hava Harp Okulu (HHO), - Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.) tercihlerini yapacak.

Astsubay MYO'lar için de adaylar Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO), Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO), Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO), Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO), Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.) okullarını tercih edecek.

PUAN TÜRLERİ

SEÇİM AŞAMALARINDA İLK GÜN

İlk gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Psikomotor Testi (Hava Harp Okulu adayları için), Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacaktır.

2018-MSÜ sınavına katılan ve TYT/AYT sınavı başvurusu yapan adaylardan birinci tercihi Hava Harp Okulu olanların (birinci tercihler yeterli olmaz ise diğer tercihlere göre) 2018-MSÜ Sayısal Puanı en yüksekten başlayarak oluşturulacak sıralama listesine göre önceden belirlenen kontenjan miktarı kadar aday Hava Harp Okulu adayı olarak belirlenecek, diğer adayların Hava Harp okulu adaylıkları sonlandırılacaktır. Bu adaylar 2’nci seçim aşamalarında diğer adaylardan farklı olarak Psikomotor Testine tabi tutulacaktır. 2’nci seçim aşamaları sonunda başarılı olan adaylardan “Askeri Öğrenci Olur, Uçucu Yetiştirilmeye Elverişlidir” raporu alanlar 2018-MSÜ Sayısal Puanı (100’lük sisteme dönüştürülerek), FYT ve Mülakat notları, MSB’lığının belirleyeceği oranlar dahilinde hesaplanarak sıralanır. Bu adaylardan Öğrenci Seçim Uçuşu (ÖSU) kontenjanına girmeye hak kazananlar ÖSU eğitimine başlatılacaktır. Kontenjana giremeyen adayların Hava Harp Okulu adaylığı sonlandırılacak, varsa diğer tercihleri için adaylıkları devam edecektir. ÖSU’yu başarı ile bitiren adaylar HHO kontenjanı dahilinde yerleştirme esaslarına göre sıralamaya tabi tutulacaklardır.

MÜLAKATLAR ŞU ŞEKİLDE;

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ İLANI

MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ ALIMI SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

18 Mar 2018 - 12:33 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Mustafa - Sınavı geçtim ama nasıl bilgileniyoruz soylermiziniz sevinirim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 12:33
02

Yasin Uslu - Birden fazla tercih hakkımız var mı? Ve var ise birinden elensek diğerine yönelme imkanı var mı merak ediyorum. Cevabınızı bekliyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 12:33
01

AYSE - ÇOK BASİTİ BİR DAHA BU KADAR KOLAY SORU SORMAYIN BİZİ RENCİDE EDİN ALLAH CANINIZI ALMASI EMİ BİBİMİN ÇOCU

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 12:33


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler