Meslek lisesilere müjde: 'Katsayı' farkı kaldırıldı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu, milyonlarca öğrenciyi etkileyecek, 2012 üniversite sınavlarında uygulanacak katsayı oranlarını meslek liseleri ve düz liseler için eşitledi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu, milyonlarca öğrenciyi etkileyecek, 2012 üniversite sınavlarında uygulanacak katsayı oranlarını meslek liseleri ve düz liseler için eşitledi. YÖK Genel Kurulu, dün sürpriz bir karara imza attı. Daha önce katsayı oranlarını meslek liselerinin...

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu, milyonlarca öğrenciyi etkileyecek, 2012 üniversite sınavlarında uygulanacak katsayı oranlarını meslek liseleri ve düz liseler için eşitledi. YÖK Genel Kurulu, dün sürpriz bir karara imza attı. Daha önce katsayı oranlarını meslek liselerinin lehine düşüren YÖK bu kez katsayıyı eşitledi. Buna göre meslek liseliler ve düz liselilerin ortaöğretim başarı puanları 0.12 ile çarpılacak. Daha onceki katsayı farkı dolayısıyla meslek liseliler alanları dışında tercihte bulunduklarında düz lise mezunlarına göre en az 3, en fazla 15 puan farkına uğruyordu. İmam Hatip Liselerine yönelik uygulama olarak gündeme gelen katsayı sorunu, aslında Meslek Liseleri ve alanı dışında tercih yapmak isteyen tüm öğrencileri mağdur ediyordu. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, YÖK nezdinde katsayı uygulamasının tümden kaldırılması yönünde karar alındığını bildirdi. 2012 LYS tercih dönemiyle başlayacak bu süreçte, İmam Hatip Liseleri, Meslek Liseleri ve Genel Liselerde okuyan tüm öğrenciler eşit şartlarda yarışacaklar. Katsayı uygulaması 28 Şubat döneminde gündeme geldi. Özcan, bu antidemokratik uygulamadan artık Türkiye'nin kurtulması gerektiği ve tüm öğrencilere eşit yaklaşan bir sistemin gerekliliği gerekçesiyle katsayının kaldırılması kararı aldıklarını belirtiyordu.

ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

YÖK daha önce de katsayı problemi ile ilgili katsayıların etkisini azaltıcı, katsayı farkını düşürücü adımlar atmıştı. Bu kez ise katsayı farkını tümden kaldırdı. YÖK'ün daha önceki girişimleri Danıştay'dan dönmüştü. YÖK Genel Kurulunda, katsayı adaletsizliğinin kadırılması kararının ardından tarihi bir karar daha alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketindeki Rize Üniversitesi'nin adı YÖK Genel Kurulu kararıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirildi

Kaynak:SABAH

01 Ara 2011 - 11:19 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler