Meslek Lisesi Fabrika Gibi Çalışıyor...

Samsun’un köklü liselerinden İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, mobilya ve matbaa bölümleriyle, başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurumların masa, sandalye, sıra ve matbaa ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

Samsun’un köklü liselerinden İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, mobilya ve matbaa bölümleriyle, başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurumların masa, sandalye, sıra ve matbaa ihtiyaçlarını karşılıyor. Lise son iki yılda 2 milyon liralık...

 

Samsun’un köklü liselerinden İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, mobilya ve matbaa bölümleriyle, başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurumların masa, sandalye, sıra ve matbaa ihtiyaçlarını karşılıyor. Lise son iki yılda 2 milyon liralık ciro elde etti. 

 

        Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan ve 1947 yılında eğitim öğretime başlayan İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, günümüzde sahip olduğu Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Elektrik Elektronik, Matbaa, Motorlu Araçlar, Metal, Makine, Bilişim ve Metalürji Teknolojisi bölümleri ile bin 800 öğrenciye eğitim veriyor. Sahip olduğu bölümlerde öğrencilere meslek eğitimi veren lise, diğer taraftan İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli kurumların masa, sandalye, dolap, sıra ve matbaa gibi ihtiyaçlarını kendi atölyelerinde üreterek karşılıyor.

 

        ÖĞRENCİLERE 160 BİN LİRA MAAŞ ÖDEMESİ YAPILDI 

 

        İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, kendi atölyelerinde yaptığı üretimle 2011 yılında 987 bin 469 lira, 2012 yılının ilk 11 ayında bir milyon 250 bin 987 lira olmak üzere toplamda 2 milyon 238 bin 456 liralık ciroyu lisenin döner sermayesine kazandırmayı başardı. Lise aynı süre içerisinde üretimde görev alan 369 öğrenciye 160 bin 507 lira ücret ödemesi yaptı. 

 

        İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin siparişlerden elde ettiği gelirin yüzde 15’i Hazine Müsteşarlığı’na, yüzde 1’lik kesimi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na pay olarak kesildiği bildirildi.

 

personelmeb.net

18 Ara 2012 - 16:25 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler