Meslek Liseleri Yeterli Kalitede Eğitim Veriyor mu?

"Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği" amacı ile düzenlenen Kongre'de meslek liselerinin sayılarının çok fazla olduğu ve bu okullarda okuyan öğrencilerin çok fazla olduğu fakat eğitim kalitesinin düşük olduğuna değinildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği" teması ile düzenlediği İkincisi yapılan  Eğitim Kongresi Antalya'da başladı! 

Geçtiğimiz gün başlayan  İkinci Eğitim Kongresi'nde teknik ve mesleki eğitimdeki aksaklıklar değerlendirildi.

100 öğrenciden 44'ünün meslek liseli olduğu, meslek liselerinin çok yaygın olduğu ve daha da arttığı ifade edildi. Fakat eğitimdeki kalite tartışılacak nitelikte. Çünkü meslek liselerinde diğer liselere göre düşük kalitede eğitim veriliyor.

MEB BAKANI İSMET YILMAZ, konu ile ilgili vasıfsız iş gücünün fazla olduğuna değindi. "İşgücü talebiyle işgücü arzı arasında bir uyumsuzluk var. Bu durum, esas itibarıyla mesleki ve teknik eğitim ile iş dünyası arasındaki kopukluğu göstermektedir. Mesleki ve teknik eğitimde ifade edilen, teorik bilginin alındığı, esas eksikliğin beceri eğitiminde olduğudur."

Bunun yanında öğrenciler hem mesleki açıdan pratikte eksik kalıyorlar, hemde zaten bilmedikleri matematikten iyice uzaklaşıyorlar. İsmet Yılmaz; "Meslek lisesinden meslek yüksekokuluna gelen öğrencilerde genel olarak dört işlem bilmiyorlar. Matematik bilmeyen öğrenciye teknik eğitimde bir şeyler öğretmek çok zor."

Kpsscafe.com.tr

25 Eki 2016 - 17:25 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

meslek liseli - Sayin bakalim meslek liseli 4 islemi bilmeyebilir bu normaldir. Kumpasi bilmeyen muhendise ne demeli meslek liseleri muhendis yetistirmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 17:25


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler