Memur Sen Genel Başkanı'ndan Son Dakika TEOG Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son günlerin en çok konuşulan konusu olan TEOG 'un toptan tasviye edilmemesi gerektiğini söyledi.

Memur Sen Genel Başkanı'ndan Son Dakika TEOG Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son günlerin en çok konuşulan konusu olan TEOG 'un toptan tasviye edilmemesi gerektiğini söyledi. Yalçın, "TEOG'da yerleştirme sürecinden kaynaklanan tartışma yürüyor. Çünkü bütün öğrencileri, TEOG puanı ile sıralayıp okulları da buna göre tasnif ederseniz o zaman tüm okulları etiketlemiş olursunuz. Bu, eğitim açısından doğru bir yöntem değil. Dershanelerin yarışmacı yöntemi ile aşağı yukarı aynı seviye sınıfları gibi seviye okulları oluşmuş olur ki bazı okulları baştan gözden çıkarmış gibi bir pozisyon oluşur. Esas sıkıntının birincisi bu." dedi.

Öğrencilerin merkezi yerleştirilmesinde sıkıntılar meydana geldiğini, uzak okullara yerleştirildiklerine dikkat çeken Yalçın, "Bu durum, öğrenciyi hem mahalle kontrolünden çıkarmış oluyor hem servis gibi aileye yeni bir yük getirmiş oluyor hem de öğrencinin zamanını yolda kullanması gibi gereksizliği de beraberinde getirmiş oluyor. O yüzden burada yapılması gereken şey, TEOG'u toptan lağvetmek değil, TEOG üzerinde bu arızi noktalar konusunda çalışma yapmak ve bununla ilgili sorunun yaşandığı kısımlara ilişkin düzgün çözümleri getirebilmektir. TEOG'u toptan kaldırmak yeni bir arayışa sıfırdan girmek, eğitimde de bu anlamda belirli tartışmaları yoğunlaştıracak, öğrencilerde, velilerde kaygı eşiğini yükseltecektir. Milli Eğitim Bakanlığına çağrım, eğitim paydaşlarıyla TEOG'un arızi noktaları konusunda bir çalıştay yapması ve bu konuda ortak aklı çalıştırmasıdır.Sistem tadil edilmeli, toptan tasfiye edilmemeli." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

18 Eyl 2017 - 14:29 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler