MEB Yeni Genelge Yayımladı: El Yazısı Kararı Yine Değişiyor

Öğrencilerin el yazısı kullanması zorunluluğu, geçtiğimiz yıl kaldırılmıştı. Öğretmenlerin tercihine bırakılan bu sistem yine birtakım sorunlara neden oldu. Bu nedenle MEB yeni bir genelge yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, el yazısı kararında yine bir düzenlemeye gidiyor.

MEB tarafından öğretmenin tercihine bırakılması sonucu el yazısı, yüzde 5 oranında tercih edildi. Aynı okulda çalışan öğretmenlerin farklı kararlar alması sonucu bu farklı uygulamaların sorunlara neden olması üzerine, yazı konusunda "Okul içinde birlik" zorunluluğu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getiriliyor. İllere genelge gönderen MEB, buna göre, ilkokul birinci sınıfta yazı konusunda kararı artık "okul zümreleri" verecek. Yeni uygulama gelecek öğretim yapılında başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 yıl okullarda zorunlu olan el yazısı ile okuma-yazma modelini geçtiğimiz yıl kaldırma karar almıştı. Taslak müfredatlar askıya çıktığında Türkçe'ye gelen 5 bin 76 görüşten yüzde 99.3'ünde "bitişik eğik yazının kaldırılması" talebi bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz yılın mayıs ayında yapılan "İlk Okuma ve Yazma Öğretimi Bilgilendirme" toplantısında, eğik yazı dayatmasını kaldırdıklarını ilan etmişti.

EL YAZISINDA SON KARAR ÖĞRETMENE BIRAKILMIŞTI

Haziran ayında ise el yazısı kararında yeni bir değişiklik yapılmış ve el yazısı ile öğrenim, öğretmenin tercihine bırakılmıştı. Öğretim programında, "Ses esaslı ilk okuma yazma öğretimi" benimsenmiş ve ilk okuma yazma öğretiminin dik temel harf ya da birleşik eğik harflerle yapılmasına karar verilmişti. Bu yıl öğretmenlerden dik temel harfler ile mi yoksa el yazısıyla mı eğitim vermek istedikleri sorulmuş ve tercihler doğrultusunda eğitim materyalleri öğretmenlere gönderilmişti.

YÜZDE 5'LİK KIZIM EL YAZISINI TERCİH ETTİ

Hürriyet Gazetesinden Gamze Kolcu'nun bugün kaleme aldığı haberine göre; tercihin öğretmene bırakılması, sahada birtakım sorunların yaşanmasıne sebebiyet verdi. Aynı okulda öğretmenlerin tercihi sonucu farklı yazı türlerinin seçilmesi, hem öğretmenler için hem de öğrenciler için birtakım zorlukları da beraberinde getirdi. Yan yana iki ayrı birinci sınıfta farklı yazı stilleri uygulandı, bakanlık sınıflara farklı öğretim programları ve kitaplar gönderdi. İlk uygulamada öğretmenlerin yüzde 95'i dik temel harfleri seçerken sadece yüzde 5'i el yazısını tercih etti.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

16 Şub 2018 - 11:43 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler