MEB Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Rekor Başvuru

Öğrencilerin yaz tatilini verimli değerlendirmesi, akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlaması için başlatılan yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarına aşırı başvuru gerçekleşti.

Öğrenciler oluşturulan destekleme ve yetiştirme kurslarına katılmakta düşünülenden daha istekli. 

Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına 634 bin 265 öğrenci başvuru gerçekleştirdi. Öğrenciler 5 derse kadar tercihte bulunabilecek. Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında 80 bin 781 öğretmen görev yapacak.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılında ortaokul ve lise öğrencilerinin derslerde edindikleri kazanımları yitirmemek ve pekiştirmek, özel ilgi ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları yaz döneminde devam edecek. Yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları, 10 Eylül´e kadar devam edecek.

 

Öğrencilerin yaz kurslarına devam edebilmesi için il ve ilçe sınırlaması kaldırıldı ve ara sınıflar için uygulanan 3 ders sınırlaması, 5 ders yapıldı. Ders odaklı kurs uygulamasına geçilirken, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler hazırlık niteliğinde, bir üst sınıfın derslerinden kurs alabilecekler.

 

Bu kapsamda, ücretsiz düzenlenen yaz dönemi kurslarına 634 bin 265 öğrenci kayıt yaptırdı. Öğrencilerin 5 derse kadar tercihte bulunduğu kurslarda 80 bin 781 öğretmen görevlendirildi. Yaz dönemi kurslarında, 338 bin 228 öğrencinin tercih ettiği matematik, en çok talep edilen ders oldu, Türkçe dersini 210 bin 920 öğrenci tercih etti. Fen bilimleri dersine 194 bin 834, yabancı dile 165 bin 557, sosyal bilgilere 101 bin 37 öğrenci başvurdu.

Kpsscafe.com.tr

29 Haz 2016 - 16:00 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler