MEB, ortaöğretime geçişte uygulanacak yeni sistemle ilgili tarihleri açıkladı.

Ortaokulların 8.

Ortaokulların 8. sınıflarında 2013-2014 eğitim öğretim yılında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde; bir dönemde iki sınav yapılan derslerin ilk sınavı, bir dönemde üç sınav yapılan...

Ortaokulların 8. sınıflarında 2013-2014 eğitim öğretim yılında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde; bir dönemde iki sınav yapılan derslerin ilk sınavı, bir dönemde üç sınav yapılan derslerin ise ikinci sınavı merkezi sistem ortak sınav şeklinde uygulanacak.

 

Konuya ilişkin MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip imzasıyla illere gönderilen yazıda, merkezi sistem ortak sınavının çalısma takvimi belirlendi.

 

2013-2014 eğitim öğretim yılında birinci dönem merkezi sistem ortak sınavın 2013 yılı Kasım ayının son haftasında, ikinci dönem merkezi sistem ortak sınavın ise 2014 yılı Nisan ayının son haftasında yapılması planlandı.

 

Bakanlık, merkezi sistem ortak sınavların yapılacağı tarihe kadar öğretim programlanın işlenişinde Türkiye genelinde birlik sağlamak amacıyla 2013-2014 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere, çalışma takvimine göre konu/kazanımları belirledi.

 

''OKUL YÖNETİMİ GEREKLİ TEDBİRİ ALACAK"

 

Birinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı, eğitim öğretim yılının başından ''Birinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav''ın yapılacağı tarihe kadar olan konu/kazanımlarla sınırlı olacak.

 

İkinci dönemde yapılacak merkezi sistem ortak sınavda sorulacak soruların kapsamı ise eğitim öğretim yılının başından "İkinci Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınav''ın yapılacağı tarihe kadar işlenecek olan tüm konu ve kazanımları kapsayacak.

 

Sınavların yapılış tarihi itibariyle, çalısma takviminde belirtildiği şekilde konu ve kazanımların süresi içinde işlenmesi ve bu bağlamda öğrencilerin eksiklerinin kalmaması için okul yönetimleri ve öğretmenler gerekli tedbirleri alacak.

 

Merkezi sistem ortak sınavlarının dışında öğretmenlerin yapacakları diğer sınavlar belirleyecekleri bir tarihte de yapabilecek.

TRTHABER

17 Eyl 2013 - 18:05 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler