MEB Müsteşarından Müfredat ve Atatürkçülük Dersi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, eğitim sisteminde güncellenen müfredat hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sadece Atatürk ile ilgili kazanımlar değil, kazanım sayıları genel olarak azaltıldı dedi. MEB Müsteşarının açıklamalarının tamamı haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Atatürkçülük dersine dair yapılan açıklamalara yanıt verdi. Müfredat değişikliği hakkında da açıklama yapan Tekin, değişikliğe ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine yapılacak olan eğitim müfredatı değişikliği taslağı hakkında çok sayıda yorum yapılıyor. Özellikle Atatürkçülük dersi konusunda yapılan yorumlar konusunda çocukların algı seviyesine göre eğitimler verileceği açıklandı.

MEB Müsteşarı Tekin, Atatükçülük derslerinin verilmesi konusunda

"Bu konuda bizi eleştirenlerin müfredatı tekrar gözden geçirmesini öneririm. Atatürk ile ilgili kazanımlar 80'di 77'ye düşmüş gibi eleştiriler var, bu eleştiler haklıdır, doğrudur. Ama şunu gözardı etmeyelim, bizim çalışmalarımızın en önemli unsurlarından bir tanesi genel eğitim türündeki kazanımlar yüzde 30 oranında azaldı. Sadece Atatürkçülük değil bütün müfredattaki kazanımların sayıları azaldı. Atatürk'ün bağımsızlık ve vatan kavramı gibi kavramları hala öğretiliyor.

Demokrasinin ne olduğunu bilmeyen bir çocuğa Atatürk'ün vatan sevgisi demek çok ezberci ve suistimale hazır bir konudur. Biz birinci sınıftaki çocuğa Atatürk'le ilgili ne verirsek doğru olur, bunu pedagoglarla, akademisyenlerle tartıştık, bundan sonra her sınıf seviyesindeki çocuğa kazanımlar çerçevesinde verdik. Her bir kavram çocuğun algı seviyesine göre müfredata yerleştirildi." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, müfredatın değişme vaktinin geldiği ise şu şekilde kamuoyuna açıkladı;

"2,5 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı'nda müfredatla ilgili tartışmalar sürüyor. Herkesin müfredatla ilgili sorunları vardı. Dünyada müfredat değişimi yaklaşık yedi yılda bir değişiyor. Çok uzun bir müfredat geçmişimiz yok malesef. Kapsamlı bir müfredat değişimi 3'ü 5'i geçmiyor. Müfredatın güncellenmeye ihtiyacı vardı."

Konu hakkındaki gelişmeler ve yeni müfredata ait ayrıntılar geldikçe sizlere aktaracağız. Kolayca takip edebilmek adına grubumuza üye olabilirsiniz. ÜCRETSİZ ÜYELİK İÇİN TIKLAYINIZ. MOBİL UYGULAMALARIMIZ İÇİN TIKLAYINIZ. 
KPSSCAFE.COM.TR|ANKARA

19 Oca 2017 - 19:26 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler