MEB Bazı Öğrencilere Okul Bulamadı...

Batman il sınırındaki Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı 8 köyün öğrencileri eğitimdeki yeni sisteme geçiş nedeniyle ilkokul ve liselere kayıt yaptıramadı.

 

Batman il sınırındaki Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı 8 köyün öğrencileri eğitimdeki yeni sisteme geçiş nedeniyle ilkokul ve liselere kayıt yaptıramadı. 8 Yıllık ilköğretim okulunu bitirdikten sonra bu yıl liseye kayıt yaptırmak isteyen Boyacı...

 


Batman il sınırındaki Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı 8 köyün öğrencileri eğitimdeki yeni sisteme geçiş nedeniyle ilkokul ve liselere kayıt yaptıramadı. 8 Yıllık ilköğretim okulunu bitirdikten sonra bu yıl liseye kayıt yaptırmak isteyen Boyacı, Akbaş, Akuba, Mirzabey, Diktepe, Kocalar, Sinan ve Kayı köylerindeki 145 öğrenci ile ilkokula bu yıl başlayacak 80 çocuk, iki ildeki bürokratik engellere takıldı.


Bismil’e 55 kilometre uzaklıkta oldukları için taşımalı sisteme kabul edilmeyen öğrenciler, köylerine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Batman kent merkezindeki okullar tarafından da, Diyarbakır’a bağlı oldukları için geri çevrildi. Liseye gidecek öğrencilerin ve ilkokula yeni başlayacak çocukların okulsuz kalmaması için 8 köyün muhtarlarının çabaları da sonuçsuz kaldı.


Çocuklar eğitimsiz kalmasın


Boyacı köyü Muhtarı Faik Keskin, Batman’a 15, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne ise 55 kilometre mesafede olduklarını belirterek şunları anlattı: “Genelgeye göre 30 kilometreden uzak olan yerleşim birimleri taşımalı sistem kapsamına alınmıyor. Önceki yıllarda Batman’da öğrencilerimizin kayıt işlemleri yapılıyordu. Bu yıl 4+4+4 sistemine geçiş nedeniyle Batman da almayınca öğrenciler okulsuz kaldı. Batman Valiliğine dilekçeyle yaptığımız başvurularımız sonuçsuz kaldı. Bismil’e 55 kilometre mesafedeyiz, lise ve ilkokul çağındaki 225 öğrenciyi kendi imkanlarımızla götürecek durumda değiliz. Çözüm bulunmasa öğrenciler bu yıl eğitimsiz kalacak.”(hürriyeteğitim)

27 Eyl 2012 - 12:00 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler