MEB Basın Açıklaması Yaptı...

TEKZİP METNİ   Sözcü Gazetesindeki 21.

 

TEKZİP METNİ

 

"Sözcü Gazetesindeki 21.09.2012 tarihli köşe yazınızda "15 bin polis okullardan çekiliyor" başlıklı yazınızla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

 

Yazınızda, Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı...

 

TEKZİP METNİ

 

"Sözcü Gazetesindeki 21.09.2012 tarihli köşe yazınızda "15 bin polis okullardan çekiliyor" başlıklı yazınızla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

 

Yazınızda, Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı arasında 2007 yılından beri yürütülen "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Arttırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü"nün, İçişleri Bakanlığı bilgilendirilmeden Bakanlığımızca uygulamadan kaldırıldığı iddia edilmektedir.

 

Bakanlığımızca yürütülmekte olan yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, Bakanlığımız mevzuatının sadeleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmekte olup, bu kapsamda uygulama kabiliyeti kalmayan, tekrar içeren genelgeler ve yönergeler 7/12/2011 tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Bu çerçevede kaldırılan genelgeler arasında 2007-72 sayılı Genelge de bulunmaktadır.

 

Genelgenin içeriğine bakıldığında, il müdürlüklerimize Protokolü hatırlatma, Protokol hakkında bilgi verme ve Protokolü tebliğ etme amacıyla hazırlandığı görülmektedir.

 

Protokolün 6 ncı maddesinde açık bir şekilde "… taraflardan herhangi birinin sürenin uzatılmasına ilişkin itirazı olmadığı sürece, protokol uygulamaya devam edecektir" hükmü yer almaktadır.

 

Protokol 5 yıl boyunca 81 ilimizde uygulanmakta olduğundan, 2007-72 sayılı Genelge, hatırlatma misyonunu tamamladığı için kaldırılmasının protokolün uygulanmasına herhangi bir engel teşkil etmediği açık olduğundan, yürürlükten kaldırılmıştır.

 

2007-72 sayılı Genelgenin yürürlükten kaldırılmış olması, Protokolün uygulamadan kaldırılması anlamına gelmediği doğaldır. İl milli eğitim müdürlüklerimiz, il emniyet müdürlükleri ile işbirliği halinde Protokolde belirtilen yükümlüklerini yerine getirmektedirler. Yazınızda sözünü ettiğiniz 15.282 polisin geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Genelgenin yürürlükten kaldırıldığı 7 Aralık 2011 tarihinden bugüne Protokol kapsamında okullarımızda görevlendirilen polislerimiz görevlerini gereği şekilde yerine getirmişler, şu anda da görevlerini yerine getirmeye devam etmektedirler.

 

Haberin, doğru haber yapma sorumluluk ve bilinciyle hareket edilmeden, karalama amaçlı olarak yapıldığı aşikardır. Küçük bir araştırma veya Bakanlığımız yetkililerine sorulması halinde gerçek durumun ne olduğunun rahatlıkla öğrenilebileceği veya çok basit bir (hukuk) mantık kullanılması halinde bir protokol hakkında bilgilendirme amaçlı bir genelgenin yürürlükten kaldırılmasının iki taraflı idari bir işlem olan protokolü de yürürlükten kaldıramayacağının anlaşılabileceği basitlikteki bir durumdan, yazınızda sözünü ettiğiniz hiçbir sonucun, amacın ortaya çıkmayacağı anlaşılabilecekken, böyle bir sonuca ulaşılması ve niyet okuyuculuğu yapılmasının insanlıkla, sorumlulukla, basın meslek ahlakı ilkeleriyle bağdaşmadığı çok açıktır.

 

Dolayısıyla, Basın Kanununun ilgili hükümleri uyarınca Bakanlığımız hakkındaki bu gerçek dışı iddiaların düzeltilmesini talep ediyoruz."

 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

24 Eyl 2012 - 15:51 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler