MEB Bakanı'ndan Önemli Açıklamalar! ''Meslek Eğitimi, Memleket Meselesi''

Milli Eğitim BAKANI, çıraklık eğitimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İsmet Yılmaz, ''Meslek Eğitimi, Memleket Meselesi'' diyerek meslek eğitiminin önemini vurguladı. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Uygulamalı dersleri meslek standartlarını sağlayacak seviyeye çıkartacağız. Mesleğin itibar algısını da yükselteceğiz. Nitelikli meslek eğitimi öğrencilerimize vereceğiz." açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, meslek eğitimin ortaöğretime katılması görüşünde. "Mesleki ve teknik eğitim bizim kültürümüze yabancı olan bir eğitim de değildir. Ahilik Kurumu, esnaf birlikleri, loncalar, aynı tür işi yapan aynı tür ürünü satan esnaf ve zanaatkarların oluşturduğu çarşılar, hanlar, arastalar, kültürümüzün meslek eğitiminden dünden bugüne gelen izleridir.

En kısa zamanda Genel Kurul gündemine getirmek istiyoruz. Bu tasarı yasalaşırsa, çıraklık eğitimi, zorunlu ortaöğretim kapsamına alınacaktır. İşletmelerde beceri eğitimi, staj ve tamamlayıcı eğitime katılan öğrencilere ve çırak öğrencilere işletmelerce ödenen net asgari ücretin yüzde 30'unun üçte ikisi devlet tarafından karşılanacaktır.

Okulda atölye eğitimine başlayan öğrenciler iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanacaktır. Staj yapan öğrencilerin işletmelerde edindikleri bilgi ve becerilerin ölçülmesi amacıyla sektör temsilcileri ile birlikte beceri sınavı yapılacaktır. Teknik eğitim fakültesi mezunlarının fark derslerini vererek mühendis unvanı kazanmaları sağlanacaktır."

Son olarak "Eğitimi ihmal eden her şeyi ihmal etmiştir." diyen Yılmaz, eğitime gereken önemin daha önce verilmediğini söyledi.

Kpsscafe.com.tr

24 Eki 2016 - 15:48 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

meslek hocası - meslek egitimden kastı imam hatipler. dertleri din ya da mesleki egitim degil tamamen siyasi bir taban oluşturma derdindeler. yoksa bu kadar imami hatipliyi ne yapacaklar.sonra diyorlar ki ülke sanayi falan gelişmiyor. imam hatiplilerle mi sanayi gelişecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Ekim 15:48


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler