MEB, Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı Hakkında Duyurusu Yayımladı

Açıköğretim Lisesi resmi web sayfasında ek sınav hakkında bir duyuru yayımladı.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdrülüğü Açık Öğretim Lisesi resmi web sayfasında bir duyuru yayımlandı. 

Açıklanan duyuru ile ek sınav tarihi ve tüm ayrıntılarına yer verildi. Haberimiz aracılığı ile Açıköğretim Lisesi ek sınavı hakkındaki tüm ayrıntıları öğrenebileceksiniz.

24 Temmuz 2016 tarihinde AÖL Ek sınav gerçekleşecektir.

AÖL Ek Sınava Kimler Katılabilir?

*Toplam dönemi 8, toplam kredisi 157 ve üzeri olan öğrencilerden, öğrencilik durumu; aktif, donuk ve silik olan bütün öğrenciler başvurabilecek.

*2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde yapılan Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavlarında yaşanan hava muhalefeti, güvenlik tedbirli sokağa çıkma yasağı uygulamaları nedeniyle 1. ve 2. dönem sınavlarına katılamayan öğrenciler ders seçimlerini ilan edilen tarihlerde yapacak.

*Ek sınavın 24 Temmuz 2016 Pazar günü il merkezlerinde iki oturum halinde yapılacak.

*Ek sınava katılacak öğrenciler 2-8 Temmuz 2016 tarihleri arasında başvurularını yapacak.

*Ek sınava başvuracak öğrencilerimiz ilgili banka şubelerine belirtilen tarihler arasında T.C kimlik numarası ile 30 TL ek sınav başvuru ücretini mutlaka ek sınav için açılan hesaba yatıracak.

*Ek sınav başvuru işlemi yapan öğrenciler 9 Temmuz 2016 tarihine kadar sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve varsa sınav merkezlerini güncellemeleri gerekir.

*Öğrencilerimiz ek sınav ücretini yatırdıkları gün bitiminden yaklaşık bir saat sonra öğrencilik durumları sistem tarafından aktif hale getirilecek.

*Öğrencilik durumu aktif hale gelen öğrenciler sınava gireceği merkezi Açık Öğretim Lisesi Sistemi üzerinden 32 il merkezlerinden birini seçmelidir.

Daha fazla bilgi için lütfen

TIKLAYINIZ.

Kpsscafe.com.tr

28 Haz 2016 - 10:37 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Duygu - Sayın Başbakanım biz açık öğretim lisesi son sınıf öğrencileri olarak bu sene 2. Ek sınava Ankara ya giderek katıldık birçok arkadaşımızda katılamadı. Ek sınav öncesi üniversite kaydımızı yaptırdık ve birçoğumuz örgün öğrenci olarak okula devam ediyoruz. YÖK bilgisine göre 30 aralık tarihine kadar mezuniyet belgesi götürmez isek üniversite kaydımız silinecek. İlk sınav 7/8 ocak bu sınav bize hiçbirşey kazandırmayacak 1 yıl kayıp olacak. Çoğu arkadaşımız Ygs girerek 4 yıllık üniversite kazandı.Burs alan arkadaşlarımız ve yetenek sınavı geçip başarılı olan arkadaşlarımız polis okuluna mezun olamadığından katılamayan ve kredi si zorunlu dersten dolayı yetmeyen mezun olamayan ve buna benzer birçok son sınıf olan arkadaşlarımız var. Sizden ricamız 30 Aralık tarihi 1 ay uzatılsın yada bizlere 3. Ek sınav Hakkı verilsin. Saygılarımızla.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Haziran 10:37


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler