MEB, 30 Tematik Lise Açıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzun zamandır üzerinde çalışmış olduğu konu tematik liseler yakın zamanda 30 şehirde açılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği çalışma kapsamında açılacak olan 30 okul, büyükşehirlerde kurulacak ve tematik lise olarak eğitime başlayacak! 

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay tematik liseler hakkında "Bir ilimiz otomotivde çok güçlü, bir ilimiz hayvancılık alanında güçlü. Buna uygun tematik liseler açarak, üretim ile işbirliği yapacağız" açıklamasında bulundu.

Bu tematik liseler, açılacağı büyükşehirin olanakları ve geçim kaynaklarına göre, ileri olduğu teknik alanlara göre belirlenecek. Gülay, bu konuyu "Bir ilimiz  otomotivde çok güçlü, bir ilimiz hayvancılık alanında güçlü. Örneğin Bursa ilimiz  otomotivde çok güçlü, Kars ilimiz de hayvancılık alanında çok güçlü, bu illerde  buna uygun tematik liseler açarak üretim ile işbirliği yapacağız. Buna uygun  tematik liseler açarak, üretim ile işbirliği yapacağız." diyerek açıkladı.

İlk tematik lise ise Samsun'da, Samsun'da "Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" ismi ile açılacak! 

Kpsscafe.com.tr

27 Eki 2016 - 14:19 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler