Matematik Zorunlu Ders Olmaktan Çıkarıldı mı? MEB Açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamada ortaöğretimde matematik dersini her öğrencinin almak zorunda olduğu belirtildi.

Matematik Zorunlu Ders Olmaktan Çıkarıldı mı? MEB Açıkladı!
Matematik Zorunlu Ders Olmaktan Çıkarıldı mı? MEB Açıkladı!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un geçen Cumartesi düzenlediği 'Lisede Ne Yaptık?/Ortaöğretim Tasarım Tanıtım Toplantısı'nda yeni eğitim sistemi hakkında açıklamalarının ardından matematik dersinin öğrenciler için zorunlu olup olmadığı konusu tartışılmaya başlandı.

Konuyla ilgili MEB'den yapılan açıklamada "Ortaöğretim tasarımımızda matematik dersi 9, 10, ve 11. sınıflarda ortak ders grubundadır. Yani her öğrencinin almak zorunda olduğu bir derstir. Lise 12. sınıfta, matematik, disiplinler üstü kariyer dersi olarak yapılandırılmış ve matematik ağırlıklı dersler grubu başlığı açılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Selçuk da Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ortaöğretimde matematiğin seçmeli olduğu konusunda doğru olmayan içerikler dolaşıyor" diyerek hiçbir öğrencinin matematik dersi almadan bir üst sınıfa geçemeyeceğini belirtti.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 May 2019 - 18:40 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler