Maltepe Üniversitesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Bugün ki Resmi Gazetede Maltepe Üniversitesi eğitim öğretim ve sınav Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair Yönetmelik yayımlandı.

Bugün ki Resmi Gazetede Maltepe Üniversitesi eğitim öğretim ve sınav Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair Yönetmelik yayımlandı.  

Yönetmelik 26 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yayımlanan Yönetmelik " Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik " başlığı ile paylaşıldı. Yönetmeliğin detayları ise şöyle;

MADDE 1 –

14/7/2010 tarihli ve 27641 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Üniversiteye ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler ile özel öğrenciler her yıl eğitim-öğretim ücreti öder. Ancak ÖSYM tarafından kısmi burslu kontenjanla Üniversiteye yerleştirilen öğrenciler, Üniversiteye yerleştirildikleri yılda ilan edilmiş kısmi burs oranı dışında kalan tutarda eğitim ve öğretim ücreti öder. Verilen burslar, zorunlu yabancı dil hazırlık öğrenimi için bir yılı ve normal öğrenim süresini, önlisans programlarında iki yılı, lisans programlarında dört yılı kapsamaktadır. Bu süre zarfında birbirini takip eden herhangi iki yarıyıl sonunda Genel Ağırlıklı Not Ortalaması 4.00 üzerinden 2.00’nin altına düşen öğrencilerin bursları %25 oranında azaltılır. %100 burslu olanlar %75 bursluya, %75 burslu olanlar %50 bursluya, %50 burslu olanlar %25 bursluya, %25 burslu olanlar tam ücretliye dönüştürülür. Bu öğrencilerden sonraki yarıyıllarda Genel Ağırlıklı Not Ortalamasını 2.00 ve üzerine çıkaranların burs oranları yeniden eski haline yükseltilir. Disiplin cezası alan, tam burslu, %75 burslu, %50 burslu veya %25 burslu öğrencilerin tüm indirim ve bursları bir daha bağlanmamak üzere iptal edilir ve bu öğrenciler tam ücret öderler.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Dersler, zorunlu ve seçmeli dersler olmak üzere iki grupta toplanır. Öğretim programının en az %25’i seçmeli derslerden oluşur. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde belirtilen derslerin öğretim programlarında bulunması zorunludur. Seçmeli dersler niteliklerine göre üniversite seçmeli ve alan seçmeli olarak gruplandırılır. Üniversite seçmeli grubundaki dersler, diğer bölüm/programlar tarafından açılan, ilgili bölüm/programın zorunlu dersleri ile alan seçmeli grubundaki derslerinin dışında kalan derslerdir. Alan seçmeli kümesindeki dersler, bölüm/program tarafından açılabileceği gibi, başka bölümlerin/programların öğretim programlarında bulunan ve ilgili bölüm/programla aynı alana yönelik açılan dersleri de içerebilir. Seçmeli dersler, ilgili kurullar tarafından bölümlerin ve programların özellikleri göz önünde tutularak belirlenir. Bir bölümün/programın üniversite ve alan seçmeli ders kümelerinde ortak ders bulunamaz. Öğrenciler seçmeli derslerden istediğini belirleyerek kayıt yaptırabilir. Ancak fakülte öğrencileri yüksekokul ders planlarından ders seçemez.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 22 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Danışmanlar yarıyıl kredi yükünü, GANO’su en az 2.50 olan öğrenciler için 2 kredi, en az 3.00 olanlar için 4 kredi, en az 3.50 olanlar için 6 kredi daha arttırabilir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Öğrenimlerini yarıyıl kaybı olmadan ve disiplin cezası almadan, 3.00 ile 3.49 arası GANO ile tamamlayan öğrenciler onur, 3.50 ve daha yüksek GANO ile tamamlayan öğrenciler yüksek onur derecesiyle mezun olurlar ve diplomalarında bu durum belirtilir.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Maltepe Üniversitesi Rektörü yürütür.

Kpsscafe.com.tr / ANKARA

26 Haz 2016 - 08:42 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler