LYS için özel soru havuzu

13 Haziran'da başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavı maratonunda ÖSYM soru havuzunu 40 bin yeni soruyla güçlendirdi. Bu sorulardan 10 bini LYS için özel olarak hazırlandı.

Üniversite yolundaki son viraj olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 13 Haziran cumartesi günü başlıyor. Sınavın bu yıl birçok açıdan daha zorlu geçmesi bekleniyor. Öncelikle, ÖSYM, LYS için bu yıl 10 binden fazla yeni soru hazırladı. Bu nedenle adaylar sorularda bazı farklılıklar hissedebilir. İkinci olarak, YGS sorularını baz alarak LYS için öngörülerde bulunan uzmanlar sınav sorularının geçmiş yıllara göre daha zor ve seçici olmasını bekliyor. Ayrıca, dershanelerin kapanacak olması nedeniyle mezunlar da bu yıl tercih hakkını kullanacağı için rekabet kızışacak. LYS sınavları 13-21 Haziran tarihleri arasında iki hafta sonu toplam 5 oturumda yapılacak. Sosyal bilimler sınavı 13 Haziran'da, matematik ile yabancı dil sınavları ise 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 20 Haziran'da fen bilimleri, 21 Haziran'da da edebiyat-coğrafya sınavları yapılacak.

40 BİN YENİ SORU HAZIRLANDI

ÖSYM, çeşitli sınavlar için bu yıl 40 bin yeni soru hazırladı. Bu soruların 10 binden fazlasının LYS sınavı için olduğu belirtiliyor. Sınavda adayların karşısına bu yeni sınav sorularının gelmesi bekleniyor. Bu nedenle adayların sorularda bazı farklılıklar hissedebileceği ifade ediliyor.

PROFESYONEL KADRO ELİ DEĞDİ

15 Mart 2015'te yapılan YGS'nin biçimsel olarak değişmediğini ancak daha profesyonel bir sınav olduğunu söyleyen uzmanlar YGS'deki bu değişikliklerin LYS için de birer ipuçu olabileceğini belirtiyor. LYS'nin geçen yıllara göre daha zor ve seçici bir sınav olacağı öngörülüyor. Sınav, okuduğunu iyi anlayan, konu temellerini çok iyi öğrenmiş, bilgi birikimi yüksek öğrencileri seçecek, ezberci öğrencileri eleyecek.

REKABET KIZIŞACAK

LYS'yigeçtiğimiz yıllardan farklılaştıran en önemli özellik dershanelerin içinden geçmekte olduğu dönüşüm sürecinin tercih döneminde görülecek yansımaları. Dershaneler önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyette olmayacak. Gelecek yıl, mezun durumundaki üniversite adaylarının hazırlık için devam edebilecekleri bir kurum kalmamış olacak. Bu nedenle, mezunların bu yıl tercih hakkını bir sonraki yıla bırakmadan kullanacağını öngören uzmanlar, rekabetin kızışacağını belirtiyor.

10 Haz 2015 - 09:03 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler