Liseye geçişte sınav sistemi değil, sorular değişecek

Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk'un 15 Ekim 2018 tarihinde açıklayacağı yeni sistem çalışmalarıyla ilgili öne çıkan başlıklar netleşiyor. Liseye Geçiş Sınavı'nda ezbere dayalı sorular azaltılacak, öğrenmeye dayalı sorular artacak. Sınavda ağırlık verilecek sorular arasında teknoloji konularının da öne çıkacağı ifade ediliyor.

Milli Eğitim'de kaliteyi artırmak maksadıyla hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 15 Ekim 2018 tarihinde açıklaması planlanan vizyon belgesiyle ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Akşam gazetesinin hazırladığı habere göre, vizyon belgesinde yer alacak başlıklardan biri de Liselere Geçiş Sistemi olacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre; liselere geçiş sistemi veya müfredat değişikliği yapılmayaca. Onun yerine sınavda sorulan soruların ağırlıklarıyla ilgili olarak bir düzenleme yada değişiklik yapılması planlanıyor.

Ortaokuldan, liselere geçiş sınavında ezbere dayalı soruların ağırlığı azaltılacak böylece 'ezber sistemi' tarihi karışacak iddiası kuvvetlendi.

Öğrencilere öğrenmeye ve yoruma dayalı sorular yöneltilecek. Öğrencilere sayısal bölüm sorularında formül ağırlıklı sorular yer almayacak. Ezbere dayalı eğitimin önüne geçmek içinde, deney ve gözleme dayalı öğrenme yöntemi desteklenecek.

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı'nın kapsamı genişletilerek içeriği güçlendirilecek. Her bir öğrencinin kullanımına ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu sayesinde Liseye Geçiş Sınavına girecek öğrencilere yol gösterilmiş, rehberlik edilmiş olacak. Sınavda ağırlık verilecek sorular arasında teknoloji konularına da önem verilecek, öne çıkacak.

Derslerde dil ve iletişim kurma becerilerinin artırılması sağlanacak, bu çerçevede öğrencilerin kitap okuması teşvik edilecek. Sınavlardaki Türkçe sorular da bu değişiklik doğrultusunda yeniden değerlendirilecek.

Yeni düzenlemeler ve değişiklik sadece öğrencileri kapsamayacak. Öğretmenlerin de öğretme becerilerini de geliştirecek eğitimlere yer verilecek. Eğitimlerle birlikte öğretmen kalitesinin artırılması da sağlanmış olacak. Öğretmen kalitesinin artışının sınavlardaki başarı oranını da artırması amaçlanmış olacak. Sınavlarla ilgili örnek sorularda daha erken tarihlerde yayınlanarak öğrencilerin kendini geliştirmesi sağlanacak.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, öğretmen eğitiminin, Milli Eğitim Bakanlığı, YüksekÖğretim Kurulu ve eğitim fakülteleriyle birlikte yapılandırılacağını aktardı. Safran, "Bakanlığın projelerini YüksekÖğretim Kurulu yetkililerine anlatacağız. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile yaptığımız ön görüşmede konuya ilişkin aldığımız prensip kararını bir protokole bağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynaklar; Sputnik - Hürriyet

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

25 Eyl 2018 - 10:51 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Kesyuu - Özellikle kpss tarih sınav soruları değişsin ben nereden bilim. 1890 yılında Danimarka da suikast sonucu ölen Danimarka başkanı kimdir böyle sorumu sorulur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:51


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler