Lise Öğrencileri Okul Bulamıyor

Bursa da TEOG ile kendine okul bulamayan öğrenciler milli eğitim müdürlüklerinin önünde bekliyor ...

TEOG yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan Türkiye'deki 1 milyon 108 bin 182 öğrenciden 1 milyon 36 bin 809'u tercih ettiği okula yerleşti. 71 bin öğrenci ise 25 tercihinden birine yerleşemedi ve açık liseye kaydedildi. Okullarda ise 248 bin kontenjan boş kaldı. Açık liseye yerleştirilen, yerleştikleri okuldan memnun olmayan ve özel okullara kayıt yaptıranlar, 17 Ağustos'ta başlayan 3 ayrı dönem halinde yapılacak nakil uygulamasına katıldı. Ancak bu uygulamaya rağmen çocuklarını istediği bir okula yerleştiremeyen Bursa'daki aileler, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yetkilileri protesto etti. Çocuklarının sistem yüzünden okula yerleşemediğini belirten ailelerden Rabia Eşrefoğlu, "Sistem bize tercih edilen okula yerleşemeyen çocuk açık liseye otomatik olarak yerleşir diyor. Biz bunun istemediğimiz için 3 dönem boyunca yeni tercihlerde bulunduk. Ama okullar açılalı 15 gün oldu bir hala çocuğumuz ile buradayız. Çocuğum hala bir okula yerleşmedi" diye konuştu.
Sınav sisteminin sıkıntısını dile getiren Gülşen Ünal ise, "Çocuğum sıfır puan almış olsa bile, çocuğumu okula almamaları gibi bir hakları var mı? Bu çocukları ortada bırakmaya hakları yok. Milli eğitim bir açıklama yapmadan hiçbir okul bizi almıyor. Buna bir çare bulunsun. Bu çocuklara yazık değil mi? Eğitim şart deniyor. Nerede bu eğitim? Ne yapayım şimdi ben çocuğumu, dağa mı çıkarayım? Milli eğitimin açıklaması olmadan ne özel okul alıyor ned e devlet okulu" diye konuştu.
Alilerin yanında olduklarını belirten Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Kazım Sarnık ise, "Aileler göz yaşları içinde çocuklarını okutacakları okul arıyor. Okullar açılalı 2 hafta olmuş, geçen bu süre zarfında hala öğrencilerine okul bulamamış aileler var. Bütün okullar puana dayalı sisteme geçti. Akademik eğitim yapan okulları kapatılarak Anadolu ve imam hatip lisesine çevrildi. Çocuk sıfır puan alsa bile sınava girmese bile bu çocuklar okula gitmeyecek mi? Mesele, sadece okul kapasitelerin yetersizliğinden değil, yöneticilerin beceriksizliğinden kaynaklanıyor. 2 binden fazla öğrenci bursada okul arar halde" şeklinde konuştu.

12 Eki 2015 - 14:37 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler