KYK, Bursları Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptı!

Kredi Yurtlar Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere yardım eden bir kurum olarak burs başvurularını çok yakında başlatacak. KYK, bu konuda önemli açıklamalar yaptı.

Kredi Yurtlar Kurumu bursları, öğrenciler tarafından heyecan içinde bekleniyor. 

KYK burs başvurularının ne zaman yapılacağı henüz belli iken, öğrenciler merak içinde KYK'dan açıklama bekliyordu.

KYK'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ! 

KYK Burs başvuruları bu sene Ekim ayının başında başlayacak. İşte o açıklama;

"Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla bu yıl birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız. Bu sene, ekim ayının ilk haftası öğrencilerimizin burs ve kredi müracaatlarını alacağız. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak. 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da kasım ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerini ileteceğiz." 

Öğrencilerin geri ödemeli olarak aldığı burslar hakkında ise KYK şu açıklamayı yaptı;

 "Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz. Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."

KYK başvuruları Ekim ayında başlayacak. Başvuruları kpsscafe'den takip edebilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr

23 Eyl 2016 - 15:57 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler