KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Sonuçlanacak?

Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz günlerde sona ermişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olarak yürütülen Kredi Yurtlar Kurumu bursları ne zaman açıklanacak?

Kredi Yurtlar Kurumu, her sene onbinlerce öğrenciye karşılıksız ve geri ödemeli burslar veriyor. Bu sene de KYK onbirlerce öğrenciye maddi destek sağlayacak.

 Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuruları 2 Ekim 2016 tarihinde başlamış, 12 Ekim 2016 tarihinde son bulmuştu. Bu süre içerisinde burs ve kredi başvurusu yapmak isteyen öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu'na başvurularını elektronik ortamdan gerçekleştirdi.

Şimdi sıra geldi sonuçların açıklanmasına. Henüz sonuçların ne zaman açıklanacağı belli değil. KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin bu sene aylık 400 TL alacaklarını söyledi.

Burs alacak öğrenci sayısının 150.000 olarak açıklayan KYK, ilk 150.000 burs, geri kalan öğrenciler ise "kredi"den yararlanacak. Yani aldıkları ücretleri seneler sonra geri ödeyecek.

Peki kredi ödemesi nasıl oluyor? Öğrenci mezun olduğu an krediyi ödemek zorunda mı? İşe giremezse ne yapacak? diyorsanız eğer... Aksu buna da açıklama getirdi. "Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz. Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."

Kpsscafe.com.tr

14 Eki 2016 - 17:09 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler