KYK Burs Başvuruları - KYK Bursları Ne Zaman Verilecek?

Üniversite öğrencileri kendilerine maddi destek sağlayacak olan KYK burslarını bir an önce almak istiyor. Peki öğrenciler burslarını ne zaman alacak?

Üniversite öğrencileri kendilerine maddi destek sağlayacak olan KYK burslarını bir an önce almak istiyor. Peki öğrenciler burslarını ne zaman alacak?

 Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ve burs başvurularının başlamasını heyecanla bekliyor. Peki KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? Burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde... KYK sitesinden kredi ve burs başvuruları ile alakalı yapılan duyurunun ardından öğrenciler burs başvurularının ne zaman başlayacağını merakla beklemeye başladı. Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler kredi ve burs başvurularını bir an önce halletmek istiyor. Peki kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? İşte cevabı...
Kredi Yurtlar Kurumu, kredi ve burs başvuruları konusunda bir duyuru yayınladı. Yapılan açıklamada KYK burs başvurularının Ekim ayında başlayacağı belirtildi. Kredi ve burs ödemelerinin ise 2016 Ocak ayından itibaren yapılacağı açıklandı. Ayrıca Üniversite öğrencilerine KYK kredi ve burs yanında 240 lira beslenme yardımı da yapılacağı öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK burs başvuruları ile alakalı yapılan açıklama şöyle:

"Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır."
Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 1.002.222'si öğrenim kredisi, 373.548 'si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor. Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor. Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor. Beslenme yardımı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.

Burstan hangi öğrenciler yararlanabilecek?

- Ön lisans öğrencileri - Lisans öğrencileri - Açık Öğretim öğrencileri (Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.) - İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler  - Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri (hazırlık sınıfında burs verilmez) - Vakıf Üniversitesi öğrencileri - LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak) - Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler - Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler - İkinci öğretim de okuyan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.
Önemli: Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz. kaynak: sabah

03 Eki 2015 - 10:59 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler