Kürtçe öğretmenleri yetiştirilecek

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, tezsiz yüksek lisans programında eğitecekleri 500 Kürtçe öğretmeninin, 2013'ün Eylül ayında göreve başlayacağını açıkladı.

Prof. Yıldırım, "Öğretmenlerin görev yapacağı pilot okullara...

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, tezsiz yüksek lisans programında eğitecekleri 500 Kürtçe öğretmeninin, 2013'ün Eylül ayında göreve başlayacağını açıkladı.



Prof. Yıldırım, "Öğretmenlerin görev yapacağı pilot okullara, Bakanlık karar verecek. Bizim 500 kişiyi aynı anda eğitebilecek kadromuz var'' dedi.



'HEPSİNİ YETİŞTİRİRİZ'

Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Yıldırım, 'Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulacağının' açıklanmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'na rapor sunduklarını ve kabul edilmesinin ardından bu doğrultuda 500 öğretmeni yetiştireceklerini söyledi.



Gelen taleplere göre Şubat döneminde 500 kişi daha almayı düşündüklerini aktaran Yıldırım, şunları söyledi: ''Kürtçe öğretmeni adayları ağırlıklı olarak gramer, imla, diksiyon, edebiyat ve dil öğretme yöntemleri dersleri alacak. Çünkü, bu ders 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine verilecek. Öğrenciler gramatik alt yapıyı ve imla kurallarını bilmeli. Diksiyon da çok önemli. Bu iş için hazırız. En güçlü kadro Mardin Artuklu Üniversitesi Kürdoloji kadrosudur.''



Yıldırım, ana dilde eğitimin herkesin hakkı olduğunu sözlerine ekledi.

Ensonhaber

24 Haz 2012 - 11:55 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler