Kaymakam'dan ''ÇABA'' Projesi

Temmuz ayında göreve başlayan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran eğitime verdiği büyük önemden dolayı ÇABA isimli projeyi hayata geçirdi. Projenin amacı ise eğitime büyük katkı sağlamak.

Temmuz ayında göreve başlayan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran eğitime verdiği büyük önemden dolayı ÇABA isimli projeyi hayata geçirdi. Projenin amacı ise eğitime büyük katkı sağlamak.

Çeşme'de Temmuz ayında göreve başlayan ve yaptığı işlerle adından söz ettiren Kaymakam Mustafa Erkayıran eğitimde performansı artırmak için 'Çaba' isimli projesini uygulatmaya başlattı. İngiltere'de master yaptığı dönemde gördüğü uygulamayı Türkiye'ye uyarlayan ve daha önce görev yaptığı Artvin Hopa ve Mersin Bozyazı ilçelerinde uygulayan Erkayıran şimdi kolları Çeşme için sıvadı. Okullara bir yönerge gönderen Erkayıran, "Öğretmen ve öğrencileri ödüllendirerek başarıyı özendirmeyi ve akademik başarıyı artırmayı hedefliyoruz" dedi.  

Motivasyon için 

Erkayıran, "2007 yılında İngiltere'ye yüksek lisans yapmaya gitmiştim. 2 oğlum eğitim almak için İngilizlerin okuluna gidiyordu. Okulda belli aralıklarla öğrencilere ödül veriliyordu. Bu belgeyi alırken öğrenciler okulun önüne çıkarılıp alkışlanıyordu. Benim oğlum, 'Baba ben de bu belgeyi eninde sonunda alacağım, bunu hedefledim' dedi. Hiç İngilizce bilmeyen çocuğun, okula başladıktan 3 ay sonra 'Bu belgeyi alacağım' demesi onda bu ödüllendirme yönergesinin yaptığı motivasyonu gösterir. Nitekim, sene sonunda o belgeleri aldı" dedi.  

Puanlama yapılacak 

Erkayıran, projede ödül alacak öğretmen, öğrenci ve yöneticinin puanlama sistemine tabi tutulacağını söyleyerek, "Yönetici, öğretmen ve öğrencinin gösterdiği her başarıda farkındalık yaratan etkinlikte bir puan verdik. Bunu da 3 ayrı bölüm için uyguladık. Örneğin bir yöneticiyi ele aldığımızda kendi kişisel gelişimi, okul yönetimini inceliyoruz. Bunların hepsinin puanı var. Elden geldiğince bu puanlamaya göre belgeler düzenlenecek ve buna göre başarı belgesi veya verebilirsek eğer altın gibi maddi ödüller verilecek. 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'na göre başarı belgesi verebilirim" diye konuştu.

Başarı yükseldi 

Projeyi uyguladığı her ilçede başarı oranlarının arttığını dile getiren Erkayıran, "Hopa'da, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı ortaöğretim başarı oranı yüzde 46.5 iken, 2011-2012 de bu oran yüzde 46.8, 2012-2013 eğitim- öğretim yılında ise yüzde 53 olmuştur. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı Okullar Arası Bilgi Yarışmasında Bozyazı Anadolu Lisesi il 8'incisiyken, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı Okullar Arası Bilgi Yarışmasında Bozyazı Anadolu Lisesi il 4'üncüsü olmuştur" diye konuştu. Aynı verimliliği yönetici bazında da gördüklerini söyleyenn Erkayıran ilçede öğrenciler için açılan ücretsiz kurs sayısının 65'ten 112'ye çıktığını, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında kütüphaneye üye olan kişi sayısı 435 iken, 2013 yılının ilk 8 ayında üye sayısı bin 960 olduğunu söyledi.  

09 Kas 2015 - 15:44 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler