Kamu Başdenetçisi Malkoç'tan ÖSYM'ye Çağrı! ''09:45 mağdurları için adım bekliyoruz''

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, YGS, LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavları hakkında ÖSYM'ye çağrıda bulundu. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına 15 dakika kuralı nedeni ile giremeyen öğrenciler için ise adım beklediklerini ifade etti. işte o kritik çağrı açıklamaları...

Kamu Başdenetçisi Malkoç'tan ÖSYM'ye Çağrı! ''9:45 mağdurları için adım bekliyoruz''

YGS, LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavları hakkında ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ'ne çağrıda bulunan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, sınav başvuru sürelerinin uzatılmasının yerinde bir karar olduğunu dile getirdi ve 9.15 mağdurları hakkında bir adım atılmasını önerdi.

Şeref Malkoç, binlerce öğrencinin mağdur olarak kendilerine başvuru yaptığını, ÖSYM'nin bu konularda bir adım atmasını rica ettiklerini açıkladı. Öğrencilerin belirli sebeplerden dolayı bu mağduriyetleri yaşadıklarını ifade eden Malkoç, ÖSYM'den ilgili açıklamayı bekliyor.

Aynı zamanda  "Bu konuda kurumumuzun yaptığı çalışmaların çok etkili olduğu açık. ÖSYM'nin yetkililerini kutluyoruz bu açıdan, kendilerine teşekkür ediyoruz. Hakikaten çok mağdur insanlar vardı." diyen Malkoç, ÖSYM'nin kararını onayladı.

Şeref Malkoç'un YGS 15 dakika mağdurları için, kamu denetçiliği sınavı ücretini yatıramayan adaylar için, aynı zamanda diğer sınavlar için ÖSYM'ye çağrısı şu şekilde oldu;

"Bir tanesi annesi kanser olmuş, o telaşla yatıramamış. Bir başkası trafik kazası geçirmiş o telaşla yatıramamıştı. Dolayısıyla mağduriyetleri vardı, eğitim hak ve hürriyetleri konusunda kısıtlamaları vardı. Bu imkanın getirilmesinin hiç kimseye zararı olmadığı gibi mağdur olan öğrencilere faydası olmuştur. Bunun arkasından hemen 09.45 mağdurları konusunda da ÖSYM'nin adım atmasını bekliyoruz, istiyoruz. Hatırlanacağı gibi daha önce de öğrencilerin 12 Mart'ta girmiş oldukları sınavda, sınavları iptal edilen öğrenciler vardı. Onlar kurumumuza müracaat etmişlerdi, biz de ÖSYM yetkilileriyle görüşerek dostane çözüm bulmuştuk. Bu olay da alınan dostane bir çözümdür. Umut ediyorum ki ÖSYM yetkilileri 09.45 mağdurları için de bir açıklama yapar, biz o açıklamayı kendilerinden bekliyoruz."

Konu hakkındaki gelişmeler ve ÖSYM'nin cevabı için takipte kalınız. Eğitim Haberlerine hızlı, kolay ve ücretsiz erişim için -->>> Memur grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

kpsscafe.com.tr|ANKARA

25 Nis 2017 - 21:32 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

inşallah - yani uygun bir şekilde bir çözüme ulaşmasını dilerim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 21:32


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler