İşte Türkiye'deki Suriyeli Öğrenci Sayısı!

Türkiye'ye gelen ve burada eğitim gören Suriyeli Öğrenci sayısı tam 450.000! İşte detaylar...

Türkiye'deki Suriyeli öğrenci sayısı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı 25 Ekim 2016 tarihinde yayımladığı haber kapsamında Suriyeli Öğrenci sayısını belirtti.

450.000 olarak belirtilen öğrenci sayısının 500.000 olması hedefleniyor. Suriyelilerin ülkemize sığınmasının ardından okul çağında olan çocukların eğitim alması ülkemiz açısından çok önemli bir olgu.

Okullarda tüm şartları sağlanarak eğitim gören öğrencilerin ayrı bir eğitim yuvası bile açıldı. Geçici eğitim merkezlerinde de çok sayıda Suriyeli Öğrenci eğitim alıyor.

Normal okullarda 150.000 Suriyeli öğrenci bulunmakta iken, geçici eğitim merkezlerinde 300.000 den fazla öğrenci eğitim alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci,
"Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak gerek Londra Konferansı öncesi ve sonrasında ihtiyaç duyduğumuz mali desteklerin önemli bir kısmını görmemekle beraber, yol haritamızı oluşturduk ve kendi ajandamız ve kendi imkanlarımızla Suriyeli çocukların eğitime kazandırılmasıyla alakalı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." açıklamasında bulundu.

Geçen senenin verileri ile  okullarda 44 bin, geçici eğitim merkezlerinde de 265 bin Suriyeli çğrencinin eğitim aldığını belirten Ercan Demirci,
"Bu sene itibarıyla aldığımız tedbirlerle birlikte okullarımızda son verilere göre 150 bin, geçici eğitim merkezlerinde de 300 bini aşkın Suriyeli öğrenci eğitim almakta. Yani biz şu an itibarıyla 500 bin hedefine çok yaklaştık. Fakat bu hususta Londra Konferansı´nda verdiğimiz taahhüdü yerine getirmekle birlikte, paydaşlarımızın daha hızlı hareket etmesi ve en kısa zamanda hem nitelik, hem nicelik itibarıyla Suriyeli çocukları kaliteli bir eğitim ortamına kazandırmak durumundayız." ifadelerini kullandı! 

Kpsscafe.com.tr 

26 Eki 2016 - 10:26 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler