İş Garantili Nükleer Eğitim Programı

Türkiye, Rusya'da nükleer eğitim alması için, 80 öğrenciyi başvuruların ardından seçecek. Seçilen öğrenciler iş garantili olarak Rusya'ya gidecek.

Türkiye, Rusya'da nükleer eğitim alması için, 80 öğrenciyi başvuruların ardından seçecek. Seçilen öğrenciler iş garantili olarak Rusya'ya gidecek.

 Türkiye'den Rusya'ya nükleer eğitimi almak üzere seçilecek 80 öğrenci için başvuru süreci başladı. Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl Türkiye'den 80 öğrenci iş garantili ve burslu nükleer eğitimi için Rusya'ya gönderilecek.
Öğrenciler, Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü (MEPhI) ile St. Petersburg Politeknik Devlet Üniversitesi'nde eğitim alacak.

Rusya'ya gönderilecek öğrenciler, yazılı ve sözlü sınavla seçilecek. Sınavda başarılı olup eğitim programına katılmaya hak kazananlar, parasız nükleer mühendislik eğitim alacak.

Nükleer eğitimi almak isteyen öğrenciler, 27 Mart 2015 tarihine kadar "akkuyu.com" internet adresinden başvuru yapabilecek. Başvuru için herhangi bir ücret talep edilmeyecek.
Rusya'daki eğitim programını başarı ile tamamlayan, uygulama eğitimini ve stajını bitiren öğrenciler, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işe alınacak. Moskova'da halen nükleer enerji alanında 250'nin üzerinde Türk öğrenci eğitim alıyor.

egitimajansi

12 Şub 2015 - 00:56 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler