Geçici görevle çalışan öğretmenler kadrolarına dönecek

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, valilik oluru ile geçici görevle çalışan öğretmenlerin kadrolarına geri döneceğini söyledi.

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, valilik oluru ile geçici görevle çalışan öğretmenlerin kadrolarına geri döneceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Selamet, Nezihe Yalvaç Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde, müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim...

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, valilik oluru ile geçici görevle çalışan öğretmenlerin kadrolarına geri döneceğini söyledi.



Milli Eğitim Müdürü Selamet, Nezihe Yalvaç Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde, müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleriyle 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili toplantı yaptı.



Toplantıda yeni sistemle ilgili ilçe milli eğitim müdürlerinin görüşlerini alan Selamet, valilik oluru ile geçici görevle çalışan öğretmenlerin kadrolarına geri döneceğini kaydetti. Öğretmen görevlendirmesinin yapılmayacağını aktaran Selamet, “Ancak norm fazlası olan ya da maaş karşılığını okulunda doldurup görev alacak olan kişilerin tekrar görevlendirilmesiyle ilgili belki bir çalışma yapılabilir. Her öğretmen kendi kadrosunda çalışacak. En son rakamlarımıza göre 600 sınıf öğretmenimiz norm fazlası olacak, bu öğretmenlerimiz kendi istekleri de dikkate alınarak özel eğitim ve okul öncesinde değerlendirilecek. İlimizde norm fazlası öğretmen varken o alanda ücretli öğretmen görevlendirilmesi olmayacak.” dedi.



AYNI BAHÇEDE BULUNAN OKULLARI ÇİÇEKLERLE AYIRIN



Yeni sistemle okul bahçelerinin ayrılması ile ilgili bir soru üzerine Mehmet Ali Selamet şu açıklamalarda bulundu: “Aynı bahçe içinde bulunan iki okulun illa duvar çekilerek ayrılması gerekmiyor. Önemli olan çocukların oyun ve ortak kullanım alanlarını ayırmak. Bunun için saksı ve çiçeklerle de bahçe ayrılabilir. Bahçeyi ayırmada amaç; zaman içerisinde küçük çocuklarla büyük çocukların bir arada olup, büyüklerin küçükleri ezmesini önlemektir. Onların sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak, kendi akranları içinde büyümesini, gelişmesini sağlamaktır. Duvar yaptığınızda o bahçeyi öldürürsünüz, diğer türlü aradaki saksıları kaldırarak bir başka zamanda, bahçeyi çok amaçlı kullanabilirsiniz.” dedi.



ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI KAMERAYLA İZLENECEK



Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile ilgili yeni yazının kaymakamlıklara gönderileceğini dile getiren Selamet şunları söyledi: “Bu merkezlerde giriş-çıkış, koridor, dersliklere, kayıt kabul odalarına, öğretmenler odasına kamera yerleştirilmesini istiyoruz. Özellikle yaz aylarında öğrenci gelmediği halde gelmiş gibi gösteren kurumların olduğu yönde bilgiler alıyoruz. Öğrencilerin devam durumları takip edilecek, bu konuda haksız kazanç elde edenlere izin verilmeyecek. Aynı durum sürücü kurslarında da var. Özel eğitim gerektirip, okullaştıramadığımız öğrencimizin olmaması lazım. Bunun için ne gerekiyorsa yapılacak. ‘Yerimiz yok, öğretmen yok, biz bunun ihtiyaçlarını karşılayamadık’ deme lüksümüz yok. Sınıf öğretmenlerinden 500 kişi bu konuda kurs almış olacak. Özürlü öğrencilerimizi eğitimden mahrum etmeyelim. Gerekiyorsa 2 sınıf değil 20 sınıf açıp bu vatandaşlarımızın eğitim almalarını sağlamalıyız.”

09 Ağu 2012 - 13:43 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler