Gaziantep Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Resmi Gazete'de

Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. İşte o yönetmelik.

Remsi Gazete'nin bugünkü sayısında Gaziantep Üniversitesi eğitim ve öğretim yönetmeliği yayımlandı.

20 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik şu şekilde:

MADDE 1 – 27/2/2017 tarihli ve 29992 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin sekizinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(8) Öğrenci ayrıca tez danışmanının teklifi, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ile diğer lisansüstü programlardan veya tez danışmanının teklifi, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile diğer üniversitelerde verilmekte olan lisansüstü derslerden en fazla iki ders seçebilir. Bu dersler öğrencinin toplam alması gereken ders yüküne dâhil edilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Doktora programlarında kayıtlı öğrenciler ayrıca tez danışmanının teklifi, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ile diğer lisansüstü programlardan veya tez danışmanının teklifi, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile diğer üniversitelerden de ders alabilirler. Bu durumda doktora programına yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler en fazla iki, lisans derecesiyle kabul edilmiş öğrenciler ise en fazla dört ders seçebilirler. Bu dersler öğrencinin toplam alması gereken ders yüküne dâhil edilir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Gaziantep Üniversitesi Rektörü yürütür.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

20 Kas 2017 - 11:20 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler