Flaş ! Okul Servislerinde Yeni Dönem Başlıyor! Neler Değişiyor?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ortak hazırlanan Okul Servisleri yeni yönetmeliği açıklanıyor...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından ortak hazırlanan Okul Servisleri yeni yönetmeliği açıklanıyor...

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz :"Sadece okulda verilen eğitimin kalitesi olması yetmez. Geleceğimizin garantisi gençlerimizin güvenli ve iyi şartlarda taşınması olmazsa olmazdır. Bu nedenle Ulaştırma Bakanlığı'nca çıkarılan okul servis yönetmeliği, ilgili bakanlıkların da katkılarıyla yeniden düzenlendi. Yeni yönetmelikte güvenlik ve denetim işleri İçişleri Bakanlığı'nca, servis araçlarının teknik yeterlilikleri Ulaştırma Bakanlığı'nca, kreş ve benzeri konular Aile Bakanlığı'nca denetlenecektir. " 

OKUL ARACININ FİLMLE KAPLI OLMASINA İZİN VERMEYİZ

İçişleri Bakanı : Öncelikle hayırlı bir işin sabahın bu saatinde birlikte olmaktan mutlu olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Burada Sn. Ulaştırma Bakanımızın söylediği bir cümle çok önemlidir 'Önemli olan yazmak değil, uygulamaktır' . Malesef toplum olarak bu konularda birbirimize destek olmamız gereken bir döneme gidiyoruz. Bu sürece geçişte çok zorlayıcı değil, ama dikkatli güvenli bir kurallar oluşturulmuş , hatta kolaylaştırıcı kurallar oluşturulmuştur. Bu yönetmeliğin omurgası denetim üzerine oturtulmuştur. Bu denetim tüm bakanlıklar arasında paylaşılmıştır. Velilerimiz , çocuklarımız rahat olsunlar. Çocuklarımızın evden okula, okuldan eve gelene kadar tüm güvenlik önlemlerini almak bizim temel sorumluluğumuz. Okul aracının filmle kaplı olmasına izin vermeyiz. " dedi.

NELER DEĞİŞİYOR ?

*EMNİYET KEMERİ VE ARAÇ TAKİP SİSTEMİ ZORUNLU OLACAK

*MEB SERVİS ŞOFÖRLERİNE SERTİFİKA VERECEK

*ŞOFÖRLERE HEKİMDEN HER YIL RAPOR ŞARTI GETİRİLDİ

*CİNSEL İSTİSMAR, UYUŞTURUCU, CİNAYET GİBİ SUÇLARDAN HÜKÜM GİYENLER SERVİS ŞOFÖRLÜĞÜ YAPAMAYACAK

*REHBER ÖĞRETMENLERE TUTANAK YETKİSİ VERİLDİ

DETAYLAR GELİYOR...

KPSSCAFE.COM.TR * ANKARA

24 Eki 2017 - 10:25 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler