Flaş: 20 Yeni Üniversite Kuruluyor-Tasarı TBMM'den Geçti

Son dakika açıklaması az önce geldi. Yapılan açıklamada 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarısının TBMM Genel Kurulundan geçtiği belirtildi.

Son dakika haberi az önce TBMM'den geldi. Edinilen bilgilere göre 4'ü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarının kabul edildiği belirtildi.

Dördü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi.

Tasarı, TBMM'den geçtikten sonra onaylanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderilecek. Cumhurbaşkanlığından da gelecek onayın ardından tasarının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kurulması planlanan üniversiteler şu şekilde; Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbul İbn-i Sina, Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, Tarsus, Trabzon, Kayseri ve Kahramanmaraş İstiklal üniversiteleri adıyla 13 yeni üniversite kurulacak. İzmir Tınaztepe ve İstanbul Tuna üniversiteleri adlarıyla ise iki yeni vakıf üniversitesi kurulacak.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

25 Nis 2018 - 17:34 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler