Farklı bölümlere yatay geçiş yapılabilecek

Öğrenciler bundan böyle farklı bölümlere geçiş yapabilecek.

Öğrenciler bundan böyle farklı bölümlere geçiş yapabilecek.

Artık üniversitede okurken öğrenciler okudukları bölümden farklı bölümlere de geçiş yapabilecek. LYS başvurularının bitimine son 3 gün kala yapılan bu değişikliğin ardından YÖK, tüm öğrencileri uyardı, "Yatay geçiş imkanı var. Tüm sınavlara girin" dedi.

Öğrenciler farklı bölümlere yatay geçiş yapabilecek

Yatay geçiş, üniversite öğrencilerinin aynı bölümde ama farklı üniversitede okuyabilmelerinin önünü açan düzenleme. O değişiyor. Artık öğrenciler okudukları bölümden farklı bölümlere de yatay geçiş yapabilecek. Tabi belirli kriterlere uygun olmak şartıyla.

Yeni yönetmelikle, üniversite öğrencilerinin farklı puan türleri arasında yatay geçişleri kolaylaştırıldı. Öğrenciler yerleştikleri belli bir puan türündeki bölümden farklı bir puan türündeki bölüme yatay geçiş yapmak isterler ise YÖK'e başvuru yapılacak. Ve öğrencinin sınava girdiği yıldaki ÖSYM merkezi yerleştirme puanları dikkate alınacak.

Örneğin, işletme bölümünde okuyan bir öğrenci inşaat mühendisliğine geçiş yapmak isterse, bu öğrencinin MF 4 puanının bulunması gerekiyor. Eğer o puan öğrencinin sınava girdiği yıl ki taban puanına eşit veya yüksek ise öğrenci geçiş yapabilecek.

Ancak, bölümlere başvurular yüzde 10'u geçer ise ozaman en yüksek puandan sıralama yapılacak.

İşte bu nedenle YÖK yetkilileri, LYS sınavı başvurularına son 3 gün kala yatay geçiş imkanı olduğu için LYS'nin tamamına kayıt yaptırmaları ve tüm sınavlara girmeleri konusunda uyardı.
Farklı bölümlere geçiş imkanı getirildi.
egitimajansi.com

29 Nis 2014 - 11:26 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler