Erdoğan'dan Flaş TEOG Açıklaması: "Baktım ki kulak asmıyorlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir TEOG açıklaması daha geldi. Erdoğan, ABD dönüşü öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada eğitimde kapsamlı reform ile ilgili bilgi verdi. İşte o açıklama.

Amerika Beileşik Devletlerinde katıldığı birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul'dan dönüşü öncesi basın mensupları ile bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilşkin önemli konulara değindi. 

ABD dönüşü öncesi basın mensupları ile bir sohbet gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'TEOG ile birlikte LYS'nin de kaldırılması gündemde mi?' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bizim eğitim öğretimde çok ciddi bir dönüşüme girmemiz lazım. Bunların hiçbiri bizim geçmişimizde olan sistemler değil. Sonradan siyasi yaklaşımlarla eğitim öğretimin içerisine girmiş sistemler. Ben Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile de bu konuyu görüştüm. Milli Eğitim ile de. Başbakanla mutabık kaldık. En kısa zamanda gereken adımlar atılacak."

Basın mensuplarının, 'Kapsamlı bir eğitim reformunu ne zaman tartışabiliriz?' sorusu üzerine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Şu anda tartışmıyoruz, yaşıyoruz. Mesela TEOG, ben o açıklamayı yapmamış olsam hala ülkenin gündeminde kalacaktı. Baktım ki bu işe yeterince kulak asılmıyor. En iyisi açıklama yaparak gündeme taşıyayım istedim bunu. Çünkü ailelerin hali ortada. Çocuklar bindirilmiş kıta. TEOG ne kazandırıyor bize? Sadece, stres stres stres... Masraf masraf masraf.. O sistem, paraların genelde o namussuzlara (FETÖ'ye) akmasını sağlıyordu. Bu nedenle dersaneleri kapattık, biz devlet olarak haftasonlarına takviye kursları koyduk. Çocuklarına kurs isteyen göndersin kurslara. Sen devlet olarak çocuklarını yetiştiremiyorsan bir yerde suç bizimdir. Bunu aşmamız lazım. Ortayı düz ortaokulda okudun, buradan fen lisesine gidecek. Kendisine en yakın yere gidecek. Fazla müracaat varsa lise kendi imtihanını yapar."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Eyl 2017 - 08:47 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler