Eğitime 3 Yeni Düzenleme

Hazırlanan reform paketi kapsamında eğitimde 3 yeni düzenleme söz konusu. Detaylar haberimizde.

 Eğitime 3 Yeni Düzenleme

Hazırlanan reform paketi kapsamında hükümet, eğitimle ilgili 3 önemli adım atmaya hazırlanıyor. Çok kısa zaman sonra Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderilmesi planlanan paket doğrultusunda detaylar ise aşağıdaki gibi belirtilmektedir.

Cemaat okullarına düzenleme: Yurtdışında cemaatle ilişiği olduğu tespit edilen okullar Maarif Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlanacak. Bu kapsamda bu okullarda görev alacak öğretmenler de memur olmayacaklar. Atanamayan başarılı öğretmenler buralarda görevlendirilecekler. Bu vakıflarında yönetiminde görev alacak isimlerin diplomatik pasaportu olması gerekecek. Bu da önemli bir düzenlemenin olacağı anlamını taşıyor.

Bu kapsamda yurtdışında 12 bin civarı öğrenci olduğu bildiriliyor.

Liselerde profesörler: Tasarı kapsamında kendi ekibini kurmak isteyen profesörler liselerde eğitim ve öğretim gerçekleştirebilecekler. Eğitimin kalitesinin artırılması ve uluslararası anlamda yetkinliği tam düzeye çıkaracak eğitim ve personel açığı kapatılmaya çalışılacak. Bu noktada da lise eğitimlerinde daimi olarak kalite artışına gidileceği vurgulanıyor.

Damar izlerini okuma: Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim öğrencileri için kurumlara 400 TL ödemede bulunuyor. Bu noktada öğrencilerin gerçekten eğitim alıp almadıklarını anlamak amacıyla damar izi okuma sistemi kullanılacak, bir zorunluluk haline getirilecek demişti. Ancak daha sonra bu tasarı yargıtaydan döndürülmüştü. Yargıtay yasa tarafından düzenlenmemiş olduğu için geri çevirmişti.

Engelliler üzerinden devletin dolandırılmasını önlemek amacıyla bu konunun bir yasa haline getirilmesi planlanıyor.

En güncel eğitim haberlerine ulaşmak için KPSS CAFE mobil uygulamamızı indiriniz.

23 Nis 2016 - 15:13 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler