Eğitimde yaş düzenlemesi! Okuldan atılabilirsiniz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni sisteme göre 18 yaş üstü öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek fakat 22 yaşına kadar mezun olamayanların kayıtları silinecek ve Açık Liseye yazdırılacak.

Sabah'tan Safure Cantürk'ün aktardığına göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında liseler için yeni yaş düzenlemesine imza attı. 18 yaş üstü öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek fakat 22 yaşına kadar mezun olamayanların kayıtları silinecek ve kayıtları açık liseye kaydırılacak.

Sınıf tekrarları nedeniyle mezun olamayan, yaşları 22'nin üzerindeki öğrencilerle 14 yaşındaki öğrencilerin aynı kampüste bulunması pedagojik olarak sorunlara neden olunca Milli Eğitim Bakanlığı ilgili yönetmelikte değişiklik yapıp lise mezuniyeti için 22 yaşı üst sınır olarak belirledi.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 Eyl 2018 - 09:07 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler