Eğitimde Köklü Değişiklikler Oluyor! İlk Adım 'Bitişik Eğik El Yazısı'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından eğitimde ciddi ve efektif değişiklikler uygulanacak. İlk adım da öğrencileri ciddi anlamda zorlayan ve gelişimlerini de olumsuz etkileyen bitişik eğik el yazısıyla atılacak... Bitişik eğik el yazısı kaldırılarak, dik yazıya geçiş yapılacak...

MEB,ö ğrencilerin ciddi problemler yaşadığı el yazısına; efektif ve daha modern bir çözüm üretti. Bu yazı biçimini kaldırarak öğrencileri dik yazıyla başlatacak, daha sonra güzel yazı şekline alıştıracak. Hatta bu gelişmelerin yanı sıra Fatih Projesinden öğrencilere bilgisayar ve tabletlerin dağıtılmasıyla beraber de F klavye eğitimi verecek.

Öğrenciler 4.sınıftan itibaren F klavye eğitimi alarak, Türkçe' ye en uygun klavye türünden; klavyeyi kullanmayı öğrenecekler.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada " Radikal bir kopuş olmayacak. Öğrenciler yazmaya dik harflerle başlayacak ama el yazısını da okuyabilecekler. Taslak öğretim programlarını askıya çıkardığımızda Türkçe'ye 5 bin 76 görüş geldi. Bunların yüzde 99.3'ü 'bitişik eğik yazıyı kaldırın' talebiydi. Ancak değişikliğin asıl sebebi memnuniyet değil bilimsel gelişmeler oldu. Pedagoji, ses bilimi, kriptoloji, hiyerografi, psikoloji, psikoterapi, ergonomi, endüstri mühendisliği alanında uzmanlardan görüş alındı. Görüşlere göre çocukların kas yapıları için bitişik eğik el yazısı en zor ve kompleks bulundu. 12 yıllık eğik bitişik yazı uygulamasında öğrencilerin liseye geldiklerinde dik yazıya kendiliğinden geçmeleri başarısızlığı ortaya koydu. " şeklinde aktarıldı.

Yeni model

" Yeni modelde öğrenciler önce Türkçe'de en çok kullanılan hece ve kelimelerin seslerini tanıyacaklar. Yazarken pedogojilerine uygun olan büyük harflerle yazmayı öğrenecek daha sonra küçük harflerle devam edilecek. Mevcut sistemde öğrenciler en zoruyla başlamaktan dolayı yazmaya karşı bıkkınlık ve isteksizlik yaşanıyordu. Hem dik temel, hem eğik-bitişik ve diğer yazı türleriyle tanışan öğrencilerin ilkokulu bitirdiklerinde kendi stillerinde, estetik ve karakteristik el yazısına sahip olacak. Hiçbir öğretmen öğrenciyi dik ya da eğik yazma konusunda zorlamayacak. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

23 May 2017 - 16:01 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler