Eğitimde 38 Ülke Arasında Neredeyse Sonuncuyuz!

38 Ülke içinde yapılan araştırmalarda eğitim sıralaması belirlendi! Türkiye ise en son sıralarda yerini aldı!

OECD raporu yayımlandı! ‘2016 Tek Bakışta Eğitim’ raporunda 38 adet ülkenin eğitim sistemi en ince ayrıntısına kadar incelendi. 

Türkiye bu  ‘2016 Tek Bakışta Eğitim’ raporunda en son sıralarda yerini aldı! Rapor kapsamında eğitim süresi, öğrencilerin donanımı, büyük yaşların eğitim seviyeleri gibi çok sayıda kritere bakıldı.

 ‘2016 Tek Bakışta Eğitim’ raporunun ilk sırasında Finlandiya var! Türkiye ise, 38 ülkede tam 35. sırada yer aldı. Türkiye Güney Afrika, Brezilya ve Meksika’nın ardından listeye girebildi.

OECD Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) eğitim ortalamasının altında kalan Türkiye eğitimi, öğrenci cinsiyet eşitsizliğinde de yine son sıralarda yer aldı!

Türkiye, OECD Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın 2015 yılındaki eğitim raporunda 76 ülke arasında 41. sırada yer almıştı.

Kpsscafe.com.tr

27 Eki 2016 - 18:39 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler