Dinçer: "Öğretmenler Bana Teşekkür Etsin" Dedi...

Anadolu Ajansı Editör Masası toplantısınakatılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer , editörlerinsorularını yanıtladı.

 

Anadolu Ajansı "Editör Masası" toplantısınakatılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer , editörlerinsorularını yanıtladı.

 

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "4+4+4 sisteminin başarıyla uygulamayakonulduğunu ve işleyişini sorunsuz sürdüğünü", sisteme ilişkineleştirilerin...

 

Anadolu Ajansı "Editör Masası" toplantısınakatılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer , editörlerinsorularını yanıtladı.

 

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "4+4+4 sisteminin başarıyla uygulamayakonulduğunu ve işleyişini sorunsuz sürdüğünü", sisteme ilişkineleştirilerin haksız olduğunu söyledi. '

 

Tartışmalar işin özünden uzak

 

Türkiye'de tartışmanın özünden uzaklaşarak yapıldığını belirten Dinçer, şöylekonuştu:

 

''66 aylık çocuk eğitime alınır mı, alınmaz mı tartışması yapılsaydı, tartışmabelli noktaya gelirdi. Bütün dünya eğitime daha erken yaşlarda başlıyorken,bizim geç almamızın sebebi ne? Türkiye'de verilen kararların analitik boyutlarıhesap edilmiyor. Geçen yıl 72 ayı tamamlamış olan çocukların kayıt yaptıracağıbelirtiliyordu. Aralık ayında 72 ayını tamamlayacak çocukları, 68 aylıkkenkayıt yapıyorduk. Ay üzerinden ciddi tartışmalar yapılarak eğitimkurgulanmadığı için 84 aylıklara kadar çocuklar eğitime alınıyordu. 68 ay ile90 ay arasında çocuklar aynı sınıfa oturtuluyordu. Bu sene sınıf öğretmenleriçok olduğu için 30 kişiyi doldurdukça bir sınıf açtık, ay farkı olanlar aynısınıflara gelmedi. Gelecek yıl buna gerek kalmayacak.''

 

Bakan Dinçer, 68 ve 90 aylık öğrenciler için ayrı sınıflar oluşturulduğunuvurguladı. 

 

Kayıt yaptıran öğrenci sayısı

 

Geçen yıl 1 milyon 285 bin kişi ilkokula başlamışken, bu yıl bu rakamın 1milyon 758 bine çıktığını belirten Dinçer, 60-66 ay arasında 120 bin öğrencininkayıt olduğunu bildirdi.

 

Kürtçe'ye daha fazla ilgi bekliyordum 

 

Dinçer, 593 bin öğrencinin matematik uygulamaları, 495 bin öğrencinin yabancıdil ve 479 bin öğrencinin de Kuran-ı Kerim derslerini seçtiğini bildirdi. ÖmerDinçer, ''Ben Yaşayan Diller ve Lehçeler dersinin daha fazla seçileceğini,Kürtçe dersinin daha fazla ilgi göreceğini tahmin ediyordum'' diye konuştu. 

 

Öğretmenlerimiz teşekkür etsin

 

Dinçer, 17 bine yakını sınıf öğretmeni olmak üzere, 25 bin civarındaki öğretmenineş durumundan yer değişikliği talebinde bulunduğunu belirterek, ''Eş durumundanbu zamana kadar taleplerin yüzde 95'ini karşıladık. Şu anda eş durumundan atamaolmadığını iddia eden zannediyorum, bin-bin 500 kişi kalmıştır. Biz deelimizden geleni yaptık. Bu öğretmenlerimiz lütfen bir çıkıp teşekkür etsin''dedi.

 

MEB'in 120 bin öğretmene daha ihtiyacı olduğunu belirten Dinçer, şunlarıkaydetti:

 

''Bunu aldığımızda Türkiye'de öğretmen sorunu yüzde 99,9 oranında çözülmüş olur. Atamalarımızı nokta atama olarak yapmaya başladık. Çevreden başlamak üzere ilmerkezlerine doğru hangi okullarda, ne tür kadrolar boşsa onlara atamayapıyoruz. İl emrini de kaldırdık.'' 

 

Üniversiteye giriş sistemi

 

Üniversiteye girişte merkezi sınavın devam edeceğini ancak yılda birkaç kezsınav yapılacağını, yılda bir kez yapılan sınavın toplumda büyük bir baskıoluşturduğunu belirten Dinçer, ''Bu kadar gergin stres dolu bir imtihandankurtulmamız lazım. YGS'yi yılda birden çok kez yaparak çocuklarımıza hayatınbir tek imtihana bağlı olmadığını anlatacağız. TOEFL 'da olduğu gibi çocuk kendinihazır hissettiğinde yılda birden çok kez yapılan sınavlar için randevu alarakgiriş yapacak ve hangisinde daha başarılıysa onu kullanabilecek. Yaptığımız şeybu. Bu bir sistem değişikliği değil'' dedi.

 

Dinçer, soru bankası oluşturulmasının ardından yeni uygulamanın 2014'teyürürlüğe girmesinin planlandığını söyledi. 

 

Ömer Dinçer, ''SBS ile dershanelerle ve lise çeşitliliğiyle ilgili kararları2013 yılı içinde vereceğiz. Muhtemeldir ki, 2013-2014 eğitim öğretim yılına bukonudaki birçok stratejimizi de uygulamaya koyabiliriz'' dedi.

02 Eki 2012 - 11:48 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler