Ders Süresinin Düşürülmesi Hakkında Yeni Açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Yılmaz açıklamasında ders sürelerinin kısaltılması konusuna değindi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan ders süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. Bakan Yılmaz açıklamasında geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaya açıklık getirdi.

Ders süreleri ile ilgili olarak "Teknoloji çağındayız. Artık öğrenme süreleri kısaldı" sözlerini kullanan Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"40 dakika boyunca öğrencilerin dikkatlerini bir noktaya vermeleri çok zor. Daha etkili bir öğretim süreci için ders sürelerinin azaltılması önerisini getirdik. Henüz bir çalışma yapmış, bu konuda harekete geçmiş değiliz. Alınmış kararımız yok. Ders saatlerinin kısaltılması konusunu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. eğitim ailesi, siyasetçiler, sendikacılar, toplumun tüm kesimleri bu konuyu gündemine alıp tartışsın istiyoruz."

Habertürk Gazetesinden Volkan Yanardağ'ın kaleme aldığı haberine göre; Bakan Yılmaz, "İlkokul, ortaokul ve lise için farklı ders süreleri düşünülebilir. Bunlara bakmak gerekir. Dünya örneklerine de baktık, gerekli araştırmayı yaptık. Dünyada da bizimkine benzer ders süreleri var. Anlamlı bir fark bulunmuyor. süreler Türkiye'ye yakın. Konunun tarafları olan öğretmenler, öğrenciler ve veliler var. Bunlara da soracağız. Bir karar almadan önce buradan gelen sonuçlara da bakacağız" ifadesini kullandı.

Sizin Görüşleriniz Neler?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dersi süresinin düşürülmesi gerektiğini söyledi. Siz de aşağıda bulunan yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi paylaşabilrisiniz.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

23 Kas 2017 - 10:44 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Yemlha - Ilkokul cocuklari daha yeni okumaya yazmaya ogrenmeye basliyor zaman kissligi bunlar icin zor olur bus sistem ilkokul icin degil baska ogretimlet icin cok guzel olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Kasım 10:44


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler