Deneme Soruları Artık Saklanamayacak! Cezası 5.000 TL

Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Egitim Bakanlıgının Teskilat ve Gorevleri Hakkında Kanun Hukmunde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hukmunde Kararnamelerde Degisiklik Yapılmasına Dair Kanunu''nu onayladı. Kanun kapsamında deneme soruları da artık paylaşılamayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı kanun ile sınav soruları gibi, deneme sorularının da saklanılması ve paylaşılması yasaklandı! 

Deneme sınavlarının saklanması, çoğaltılması, paylaşılması, nakledilmesi cezai yaptırımı gerekli kılacak. 

Bu eylemleri yapan aday veya kişiye 5.000 TL cezai yaptırım uygulanacak! Sınav sorularının değiştirilerek paylaşılması ve çoğaltılması da kanun kapsamında yasaklandı. Suçun tekrarı halinde kişiye katlanmış ceza uygulanacak ve hapis cezaları da söz konusu olacak. 

"Milli Egitim Bakanlıgının Teskilat ve Gorevleri Hakkında Kanun Hukmunde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hukmunde Kararnamelerde Degisiklik Yapılmasına Dair Kanunu'' ile sınav sorularının ve deneme sorularının paylaşımına ket vuruldu. 

Kpsscafe.com.tr|ANKARA

08 Ara 2016 - 22:34 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

ahmet - soruların saklandığı bir egitim olabilir mi? eigitim bilginin açıklığı ve paylaşımıyla olur. egitime devlet sırrı ile bakan bir zihniyetle hiçbir yere varılmaz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 22:34


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler