Danıştay, Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Sınavını İptal Etti

Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 Mart'ta yapmış olduğu ve 18 Nisan'da açıklanmış olan Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Sınavını, iptal etme kararı aldı.

Danıştay, Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Sınavını iptal etti. Nedeni ise Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihinden soru sorulmaması.

Sınav iptali kararında, Anayasa'nın 42. Maddesinde yer alan, "eğitim ve öğretimin Atatürk İlkeleri ve İnkılapları doğrultusunda olması" gerektiğine dair yazılmış madde gerekçe gösterildi.

Atatürk İlke ve İnkılaplarının Sorulmadığı Her Sınav İptal

Danıştay'ın bu kararına göre, Atatürk İlkelerinden soru sorulmadığı sürece neredeyse hiçbir sınav yapılamayacak. Her sınavda Atatürk İlke ve İnkılaplarının yer alması gerekiyor. Yoksa sınav iptal olma tehlikesiyle karşı karşıyaya.


Anasaya Değişmedikçe Bu Karar Değişmeyecek

Danıştay’ın kararı Anayasa’nın 42. maddesine dayandırıldığı için Anayasa değişmediği sürece ilk, orta ve yükseköğrenime ilave olarak eğitim kurumlarına yönetici atamalarında bile Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihinden soru sorulması mecburi tutulmuştur.

Karara Saygı ve Sevinç Gösterildi

İlkokul, ortaokul, lise, üniversitelerde yer alan dersin, eğitim kurumlarına müdür yardımcısı olacak adaylar için de şart koşulması, dini eğitime karşı çıkan ancak bilimsel eğitimi savunduğunu iddia eden Eğitim-İş gibi ulusalcı çevreler tarafından sevinçle karşılandı. Danıştay’ın kararına tüm çevrelerce minnet gösterildi.

Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı okul müdür yardımcılığı sınavıyla ilgili oldukça önemli bir karar verdi. Karara göre, gerçekleştirilmiş ve sonuçları dahi açıklanmış sınav, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihinden soru sorulmadığı için iptal edildi.

Kpsscafe.com.tr

03 Haz 2016 - 11:23 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler