Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklama: Üniversitelere Giriş Sınavı Değişiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı BM 72. Genel Kurulu Toplantısı sonrasında flaş açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEOG'un ardından üniversitelere giriş sınavının da değişeceği sinyalini verdi. İşte o açıklama.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan üniversitelere giriş sınavı hakkında bir son dakika açıklaması geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri sonrası konakladığı otele gelişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan ve gündem konuları hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, flaş açıklamalarda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile dün yaptığı görüşme hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yönde gelen soru üzerine "NATO Genel Sekreteri ile yaptığımız görüşme, Sayın Stoltenberg'in daha önce yaptığı açıklamanın aynısıdır. Her ülke kendi iç düzenlemelerinde serbesttir, bu noktadaki kararını serbestçe verir. Bu şekilde de bu görüşmemizi yaptık. Bunun dışında da ayrıca herhangi bir bilgi alışverişiyle alakalı da Genelkurmay, Brüksel'e ayrıca bir ekip gönderip onları ayrıca bilgilendirecekler."cevabını verdi.

Üniversiteye Giriş Sistemi Değişecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamanın ardından TEOG kaldırılmış ve yeni sistem belirlenmeye başlamıştı. Kendisinin düşüncesini açıkladığını, Başbakan Binali Yıldırım ile de bu konuyu konuştuğunu anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuyla ilgili olarak bir defa çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar olarak görmek istemiyoruz. Bu imtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini, tükenmesini görmek istemiyoruz. Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar. Gerek ortaöğretimde gerek lisede artık canla başla kendi performanslarını ortaya koyacaklar. Ona yoğunlaşarak üniversiteye de gidecekler."

Basın mensuplarının, üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı sorusunun sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor." cevabını verdi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

20 Eyl 2017 - 09:31 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

hüseyin - bu gazla kpss yi kaldıracağız derlerse de hiç şaşırmam Allah sonumuzu hayır etsin binlerce kişi mülakatlar nedeniyle haksızlığa uğruyor bi Allahın kulu da ses çıkarmıyor olan garibana oluyor bu ne melem iş yapılan değişiklikleri de gariban için yapıyoruz diyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 09:31
03

Ahmet - Eğer ki üniversiteye giriş içinde diploma puanının etkisi büyük olacaksa daha evvelden mezun olanlar için merkezi sınav yapılması ve onlara uygun kontenjanlar açılması gerekir aksi takdirde liselerde yapılan ve yapılmış olan kayırmalara, torpillere göz yuman elinden hiçbirşey gelmeyen bizler dava açıp haklarımızı arayacağız. Yapacağınız sistemi oturtabilmek için eski mezunlarıda düşünmeniz gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 09:31
02

Veli - Benim görüşüm üniversite sınavlarında orta öğretim başarı puanlnln etkisi tamamen kaldırılsın.diploma notu üniversite sınavına etki yapmasın.herkes üniversite sınavından aldığı puana göre üniversiteye yerleştirme yapılsın.ben üniversite sınavlarında orta öğretim başarı puanlndan dolaylı çok mağdur oldum.lise mezunu olarak kaldım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 09:31
01

ses - Orta öğretim başarı puanlndan çok mağdur oldum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 09:31


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler